4 bijzondere manieren om de Franse Alpen te verkennen

Beeld: la-plagne.com

Als bergsporters hebben we allemaal een favoriete manier om door de Alpen te trekken. Op de fiets, te voet, door steile wanden of door klotsende rivieren. Maar in het Franse La Plagne hebben ze vier nieuwe manieren bedacht om de bergen te bedwingen.

1. Ga paardrijden onder de Franse sterrenhemel

Ga full Lucky Luke en rijdt de zonsondergang tegemoet op jouw eigen Jolly Jumper. Deze paardem voeren je door de vallei van Champagny-le-Haut, aan de rand van het Nationaal Park Vanoise. Onderweg kom je beroemde bergtoppen als de Grande Motte en de Grande casse tegen. Terwijl de avond invalt en duizenden sterren aan de hemel verschijnen, ga je moeten vertrouwen op waar je trouwe ros je brengt. Een hele bijzondere ervaring, ook vanwege de bijzondere band tussen mens en dier. Je begint deze route om 20.00 en rond 23.30 ben je weer terug op de ranch.

Beeld: fermeequestre-lechaletdesvignobles.sitew.com

2. Maak een huttentocht met je eigen ezeltje!

Ezels zijn natuurlijk überhaupt geweldig schattige dieren, dus hoe vet is het om er een mee te nemen op een huttentocht door de Franse Alpen. Samen trek je door de bergen, terwijl je balkende reisgenoot zich over je spulletjes ontfermt. 'S avonds slaap jij in één van de berghutten rond La Plagne terwijl je reisgenoot lekker staat te grazen in de wie. Er zijn meerdere tochten mogelijk, van drie tot zeven dagen lang. Is dat wat te drastisch voor je, bijvoorbeeld omdat je met jonge kinderen op pad bent? Dan kun je ook een tocht van een halve dag maken.

Beeld: anesenvanoise.com

3. Luxe overnachten tussen de bergtoppen

Het Panoramik vakantiehuis biedt een adembenemend uitzicht op de bergen voor een onvergetelijk verblijf. Geschikt voor zes personen, ligt dit huis op slechts 10 minuten rijden van Champagny-en-Vanoise via een kleine, onverharde weg. Ontspan op het ruime terras en geniet de hele dag van het bergpanorama, of verken de omgeving met een eenvoudige wandelroute door het bos van Miollet, waar je wordt omringd door weelderig groen en majestueuze bergen.

Beeld: la-plagne.com

4. Van de mountainbike in de drup: daal af op de fiets én met een raft

Op zoek naar een flinke dosis adrenaline? Ervaar de ultieme rush tijdens een adembenemende afdaling langs haarspeldbochten, pittoreske dorpjes en door dichtbegroeide bossen. Je begint met een spannende downhill mountainbiketocht van 1500 meter. Na een smakelijke lunch stap je vervolgens over op een raft! HIermee trotseer je vervolgens de wilde wateren van de Isère rivier. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen voor deze onvergetelijke ervaring!

Beeld: 73tracks.com
Hugo

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!