Auto door lawine getroffen op Grossglockner Hochalpenstrasse

Zicht op de Großglockner Hochalpenstraße vanaf de Edelweißspitze.

De Großglockner Hochalpenstraße, de beroemde tolweg die langs de gelijknamige berg loopt, is ’s winters gesloten en slechts toegankelijk vanaf begin mei tot eind oktober. Een maand na de seizoensopening kreeg een passerende auto op deze Oostenrijkse bergpas echter een ongelukkige verrassing. Hij werd getroffen door een lawine. De bestuurder bleef gelukkig ongedeerd.

Natte sneeuwlawine op de Großglockner Hochalpenstraße

Op dinsdag 30 mei, iets na 16.30 uur, reed een 50-jarige Noorse man op kilometer 35,6 toen er boven de Großglockner Hochalpenstraße een kleine natte sneeuwverschuiving plaatsvond. Dit resulteerde vervolgens in een lawine die op de rijbaan richting Wallackhaus terechtkwam. Precies op dat moment reed de man met zijn auto op die plek en werd hij geraakt door de lawine. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. Een deel van het dak, de voorruit en een deel van de motorkap werden ingedeukt. Onmiddellijk begaven de weginspecteur en verschillende medewerkers en lawine-experts zich naar de plaats van het ongeval. De weg werd vrijgemaakt en de flank boven de weg, die al voorzien was van lawinebescherming, werd geïnspecteerd. Er werd geen verdere dreiging geconstateerd, meldde Kurier.

De Großglockner Hochalpenstraße in wintertijd.

Populaire toeristische attractie

De Großglockner Hochalpenstraße (2.504 m) werd aangelegd tussen 1930 en 1935 en verbindt vandaag de dag de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Karinthië. De bergweg is 48 km lang en loopt van Bruck in het Salzachtal over de Hochtor naar Heiligenblut en gaat door het hart van de Hohe Tauern, de hoogste bergketen van Oostenrijk. Het is een populaire toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. De weg biedt een onvergetelijke rijervaring met haarspeldbochten (36), steile hellingen en prachtige panoramische vergezichten. Onderweg passeer je schilderachtige bergdorpjes, groene alpenweiden en imposante gletsjers. Het hoogtepunt van de route is de passage langs de imposante Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Langs de route zijn er verschillende uitzichtpunten, informatieve tentoonstellingen en restaurants. De weg is goed onderhouden en biedt ook toegang tot wandel- en fietspaden voor degenen die op zoek zijn naar avontuur in de bergen.

Edo

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!