Zell am See - Kaprun

Er zijn weinig vakantieregio’s in Oostenrijk die meer te bieden hebben dan Zell am See - Kaprun. Alleen al de ligging aan de Zeller See is fantastisch met het uitzicht op de 3.203 meter hoge Kitzsteinhorn. Deze regio is al sinds de 19e eeuw een populaire vakantiebestemming, eerst onder de rijken maar tegenwoordig voor iedereen die van bergen en water houdt.

Waar ligt Zell am See - Kaprun?

Zell am See - Kaprun ligt in het Salzburgerland en is dus goed te bereiken vanuit Nederland. Het ligt aan de rand van het Nationale Park Hohe Tauern en wordt omgeven door bergen als de Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe en de Maiskogel. Maar doordat het aardig centraal ligt in Oostenrijk, zijn andere bestemmingen zoals Salzburg (op 80km), Innsbruck (150km) en zelfs München (200km) relatief simpel te bereiken. Ook de thermen van Bad Gastein zijn makkelijk te bereiken. Dorpen in de regio zijn, natuurlijk naast Zell am See en Kaprun zelf, Bruckberg, Erlberg, Schmitten en Thumersbach. De regio is vooral bekend als (nogal mondain) wintersportgebied, maar de combinatie van een idyllisch stadje, water en bergen maakt van Zell am See - Kaprun ook een unieke zomerbestemming. Alles speelt zich af in het uitgestrekte, vlakke dal rondom de Zeller See. Dit maakt dat ook de minder sportieve vakantieganger hier een fijne tijd kan hebben.

Wat kun je doen in Zell am See - Kaprun?

In het stadje van Zell am See kun je flaneren door gezellige straatjes maar een half uurtje later kun je op de berg een actieve wandeling of mountainbiketocht maken. In het voor- en najaar kun je zelfs nog skiën op de gletsjer van Kaprun.

Andere highlights in Zell am See - Kaprun

Dé bezienswaardigheid van Zell am See - Kaprun is het water van de Zeller See. Je kunt hier een boottocht maken, zwemmen, surfen en zeilen. Activiteiten die niet voor iedere regio in de Alpen zijn weggelegd. Tegelijk is een bezoek aan de 3.203 meter hoge Kitzsteinhorn een must. Vanaf het uitzichtplatform kijk je uit over het ijs van de gletsjer en je kunt zelfs in de sneeuw spelen. En vergeet de Maiskogel niet, een familieberg waar voor kinderen van alles te doen is.

Tip: De Zell am See - Kaprun Zomerkaart

Met de Zell am See - Kaprun Zomerkaart, een gastenkaart die je ontvangt bij een verblijf in een van de aangesloten accommodaties, krijg je korting op tal van activiteiten in de regio. In sommige gevallen kun je ook gratis gebruik maken van de liften. Deze kaart is niet te koop, dus check bij je accomodatie of zij aan deze actie meedoen!