Zell am See - Kaprun

Er zijn weinig vakantieregio’s in Oostenrijk die meer te bieden hebben dan Zell am See - Kaprun. Alleen al de ligging aan de Zeller See is fantastisch met het uitzicht op de 3.203 meter hoge Kitzsteinhorn. Zell am See is al sinds de 19e eeuw een populaire vakantiebestemming, eerst onder de rijken maar tegenwoordig voor iedereen die van bergen en water houdt.

De combinatie van een idyllisch stadje, water en bergen maakt van Zell am See - Kaprun een unieke zomerbestemming. Alles speelt zich af in het uitgestrekte, vlakke dal rondom de Zeller See. Dit maakt dat ook de minder-sportieve vakantieganger hier een fijne tijd kan hebben.

Wat te doen in Zell am See - Kaprun?

In Zell am See - Kaprun is erg veel te doen! In het stadje van Zell am See kun je flaneren door gezellige straatjes maar een half uurtje later kun je op de berg een actieve wandeling of mountainbiketocht maken. In het voor- en najaar kun je zelfs skiën op de gletsjer van Kaprun. Door de centrale ligging in Oostenrijk ben je bovendien snel op een andere bestemming. Denk aan de Grossglockner Hochalpenstrasse, het Nationalpark Hohe Tauern of in de thermen van Bad Gastein.

Andere highlights in Zell Am See

Dé bezienswaardigheid van Zell am See - Kaprun is het water van de Zeller See. Je kunt hier een boottocht maken, zwemmen, surfen en zeilen. Activiteiten die niet voor iedere regio in de Alpen zijn weggelegd. Tegelijk is een bezoek aan de 3.203 meter hoge Kitzsteinhorn een must. Vanaf het uitzichtplatform kijk je uit over het ijs van de gletsjer en je kunt zelfs in de sneeuw spelen. En vergeet de Maiskogel niet, een familieberg waar voor kinderen vanalles te doen is.

Weerbericht voor Zell Am See

Zell am See-Kaprun Zomerkaart

Met de Zell am See-Kaprun Zomerkaart, een gastenkaart die je ontvangt bij een verblijf in een van de aangesloten accommodaties, krijg je korting op tal van activiteiten in de regio. In sommige gevallen kun je ook gratis gebruik maken van de liften. Deze kaart is niet te koop.