Chamonix-Mont-Blanc

Welkom in de hoofdstad en het kloppende hart van alpinisme en bergsport! Op iedere straathoek van Chamonix wordt je herinnerd aan manieren om je te vermaken in de bergen. Dit kleine stadje, met ongeveer 10.000 inwoners heet dan ook een enorme aantrekkingskracht op bergsporters van over de gehele wereld. Dit maakt het ook tot een van de drukst bezochte bestemmingen in de Alpen.

Waar ligt Chamonix-Mont-Blanc?

Chamonix ligt in de Franse Noord-Alpen in de Haute-Savoie, het is vrij snel te bereizen (je rijdt bij Maastricht de snelweg op en rijdt er zo goed als in Chamonix weer vanaf) vanuit Nederland en België en het ligt op de grens met Italië en Zwitserland. Als je hier aankomt, van welke kant ook, is het uitzicht overdonderend. Nergens in de Alpen heb je in het dal het idee zo dicht bij de vergletsjerde bergen te staan. En je staat aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen (en het westelijk gedeelte van Europa).

Wat te doen in Chamonix-Mont-Blanc?

Chamonix is een echt alpinistendorp. Honderdduizenden alpinisten komen elke zomer naar dit dorp om de Mont Blanc of een van de vele andere bergen te beklimmen. Maar alpinisme is niet het enige waar je je hier mee bezig kunt houden. Het levendige stadje zelf is een bezoek ook meer dan waard: je vindt er veel restaurantjes, cafés, winkels en hotels, wat het een veelzijdige bestemming maakt voorbij de bergsportopties. Ook zijn tripjes met een van de vele kabelbanen, al dan niet voor een wandeling, een aanrader. Daarnaast kun je hier mooi wandelen, is het leuk sportklimmen, kun je er raften, paragliden en zijn er via ferrata’s te vinden.

De highlights van Chamonix-Mont-Blanc

Het weer in Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix heeft niet het meest stabiele weer van de Alpen, maar in de zomer kun je er wel vanuit gaan dat je regelmatig mooi weer hebt. De kans op een flinke onweersbui in de middag is er altijd, plan daarom vooral je activiteiten in de ochtend!

Accommodaties in Chamonix-Mont-Blanc

In Chamonix heb je de keuze tussen campings, appartementen, gîtes (bed & breakfasts) en hotels. Het dorp hoort wel bij de meest prijzige van de Alpen, dus als je een goede en goedkope accommodatie wilt vinden kun je beter verder zoeken. In de hoger gelegen dorpen zoals Argentière heb je vaak iets goedkopere keuzes.