Chamonix Mont Blanc

Welkom in de hoofdstad van alpinisme en bergsport! Chamonix is het kloppend hart van het mondiale alpinisme. Er is geen hoek van de straat waar je niet wordt herinnerd aan bergsport. Dit kleine stadje heet dan ook een enorme aantrekkingskracht op bergsporters over de gehele wereld.

Ligging Chamonix

Chamonix ligt in de Franse Noord-Alpen, het is vrij snel aan te rijden (bijna alleen maar snelweg) vanuit Nederland en België en het ligt op de grens met Italië en Zwitserland. Als je hier aankomt, van welke kant ook, is het uitzicht overdonderend. Nergens in de Alpen heb je in het dal het idee zo dicht bij de vergletsjerde bergen te staan.

Wat te doen in Chamonix

Chamonix is een echt alpinistendorp. Honderdduizenden alpinisten komen elke zomer naar dit dorp om de Mont Blanc of een van de vele andere bergen te beklimmen. Maar alpinisme is niet het enige dat je er kunt doen. Het stadje zelf is een bezoek ook meer dan waard. Ook zijn tripjes met een van de vele kabelbanen, al dan niet voor een wandeling, een aanrader. Daarnaast kun je hier mooi wandelen, is het leuk sportklimmen, kun je er raften, paragliden en zijn er via ferrata’s te vinden.

Highlights Chamonix

Weer in Chamonix

Chamonix heeft niet het meest stabiele weer van de Alpen, maar in de zomer kun je er wel vanuit gaan dat je regelmatig mooi weer hebt. De kans op een flinke onweersbui in de middag is er altijd, maar dat geeft je vaak voldoende tijd om leuke dingen in de ochtend te doen.

Accommodaties in Chamonix

In Chamonix heb je de keuze tussen campings, appartementen, gîtes (bed & breakfasts) en hotels. Het dorp hoort wel bij de meest prijzige van de Alpen, dus als je een goede en goedkope accommodatie wilt vinden kun je beter verder zoeken. In de hoger gelegen dorpen zoals Argentière heb je vaak iets goedkopere keuzes.