Klimmen in Chamonix-Mont-Blanc

Het beste klimwerk vind je in Chamonix boven de boomgrens

Chamonix-Mont-Blanc is de alpinistenhoofdstad van de wereld, dus natuurlijk vind je hier rotsklimgebieden. Zo ligt Les Gaillands bijna midden in het dorp. Daarnaast vind je op meer plekken rondom Chamonix leuke sportklimgebieden, maar het is verrassenderwijs niet de beste sportklimregio van de Alpen. Je zit hier beter als je het wat hogerop zoekt op alpiene-rotsklimroutes. Daar heb je natuurlijk wel extra ervaring en kunde voor nodig!

Boulderen rondom Chamonix-Mont-Blanc

Op de Col des Montets zijn veel leuke boulders te vinden. Dit zijn veel eenvoudige rotsblokken die verspreid in een geweldig landschap liggen. Aan de andere kant van het dal, bij Les Houches, vind je ook wat blokken. En nog wat verder weg, richting Mégève, vind je de geweldige bouldersector van Medonnet.

Rotsklimmen rondom Chamonix-Mont-Blanc

In het dorp zelf vind je de historische sector van Les Gaillands. Deze sector is vooral leuk voor beginners. Daarnaast vind je in het dal verschillende rotsklimgebiedjes van verschillende niveaus: de ene is wat interessanter dan de andere. Als je op zoek bent naar lange sportroutes in het dal kun je beter afdalen naar Sallanches.

De absolute hoofdattractie van Chamonix: de Mont Blanc beklimmen

Maar het mooiste klimmen in Chamonix doe je boven de boomgrens, op het wereldberoemde graniet van het Mont Blanc-massief. Hier vind je geweldige lange routes (behaakt en onbehaakt). Van vrij eenvoudige alpiene tochten tot lange uitputtingsslagen. Gedegen klim- en alpiene ervaring heb je hier wel nodig. Aan de andere kant van het dal vind je de Aiguilles Rouges. Hier vind je weliswaar iets kortere en eenvoudigere routes dan op de Mont Blanc, maar dit zijn allemaal nog steeds lange routes. Daarom is ervaring in multi-pitchen echt een pre. Het mag voor zich spreken dat, als je de hulp van een berggids nodig hebt, je in Chamonix geen enkel probleem hebt om deze te vinden.

Andere activiteiten in Chamonix