Via ferrata in Chamonix-Mont-Blanc


In Chamonix-Mont-Blanc heb je maar één echte via ferrata (of klettersteig). In de omgeving vind je echter nog een groot aantal andere opties als deze vorm van bergbeklimmen jouw hart sneller laat kloppen. Daarmee is Chamonix-Mont-Blanc toch een goede uitvalsbasis voor deze bergsport.

De via ferrata ‘La via des Evettes’ boven Chamonix-Mont-Blanc

Bij de Flégère-lift vind je de klettersteig ‘La via des Evettes’. Deze route is een uitstekende optie voor mensen zonder via ferrata-ervaring. Dit maakt deze klimroute bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld kinderen die hun eerste ervaring als alpinist willen opdoen. Het mooiste gedeelte van deze via ferrata? De route eindigt met een indrukwekkende 50 meter lange touwbrug, die overigens niet verplicht is. Dit zegt vast ook genoeg over de hoogte waarop deze brug zich bevindt! Let er wel op dat je deze via ferrata het beste kunt doen als de Flégère-lift open is, anders is het wel heel ver lopen.

Klettersteigen in de buurt van Chamonix-Mont-Blanc

De keuze is uitgebreider als je het dal van Chamonix uitrijdt. Dan vind je bijvoorbeeld in Passy de ‘Via Ferrata de Curalla’ met een geweldig uitzicht op de Mont Blanc. Deze via ferrata is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en met een minimumlengte van 1.50 meter. Ben je echter een echte via ferrata-expert en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan kun je terecht in de ‘Via Ferrata du Parc Thermal/Saint-Gervais’. Deze beklimming langs de wanden van de Gorges du Bonnant is alleen geschikt voor zeer ervaren en krachtige klimmers. Jongeren onder de 18 zijn alleen toegestaan onder begeleiding van volwassenen. Kortom, een echt uitdagende klettersteig!

Andere activiteiten in Chamonix