Wandelen in Chamonix-Mont-Blanc

Laat je niet afschrikken door de vergletsjerde toppen en steile rotswanden: het dal van Chamonix-Mont-Blanc is een geweldig wandeldal. Je vindt hier hele mooie wandeltochten die langs en naar indrukwekkende gletsjers voeren. Daarnaast zijn er geweldige balkontochten te vinden en je kunt natuurlijk de mooie en beroemde Tour du Mont Blanc lopen.

Eenvoudige wandelingen rond Chamonix-Mont-Blanc

Je hebt mooie korte wandelingen te over in het Mont Blanc-massief. Zo kun je denken aan de wandeling van de Plan Aiguille naar de Mer de Glace; hier loop je onder de indrukwekkende noordwanden van het Mont Blanc-massief door. Omdat je met de Aiguille du Midi-lift omhoog gaat, hoef je eigenlijk alleen glooiend af te dalen. Een andere mooie wandeling is de Gorges de la Diosaz bij Servoz. Hier loop je door een mooie kloof. En verder zijn bijna alle wandelingen aan de Aiguilles Rouge-kant van het massief geweldig, je hebt hier een ongekend uitzicht op het Mont Blanc-massief!

Stevige wandelingen rond Chamonix-Mont-Blanc

Wil je graag wat langere wandelingen maken, dan zit je in Chamonix ook goed. Een klassieker is de stevige wandeling naar La Jonction. Dit is een punt waar verschillende grote gletsjers samenkomen: een zeer indrukwekkende plek! Ook kun je wandelen naar bijvoorbeeld het Lac Blanc, hier heb je een verbluffend uitzicht op het gehele Mont Blanc-massief.

De beroemde Tour du Mont Blanc

De Tour du Mont Blanc (TMB) is een lange-afstandswandeltocht om het Mont Blanc-massief heen. De tocht duurt gemiddeld genomen zo’n 10 dagen. De Tour du Mont Blanc is een beroemde wandeltocht die alle liefhebbers van lange huttentochten zeker kunnen bekoren.

Andere activiteiten in Chamonix