Fietsen in Chamonix Mont blanc

Wielrennen of recreatief fietsen in Chamonix-Mont-Blanc is mogelijk, maar het is wellicht niet het aanbod wat je verwacht in de buurt van de hoogste berg van westelijk Europa. Het dal van Chamonix is vooral geschikt voor niet al te lange tochten door de valleibodem met een (elektrische) fiets en in de buurt vind je een beperkt aantal cols om te beklimmen op de wielrenfiets.

Beklimmingen vanuit Chamonix-Mont-Blanc

Vanuit het dorp Chamonix-Mont-Blanc kun je de Col des Montets beklimmen. Een niet al te zware beklimming van bijna 14 kilometer tegen 3.8% stijging. De klim is nogal onregelmatig, met in het midden zelfs een korte afdaling, en brengt je uiteindelijk naar bijna 1500 meter hoogte. Wat deze klim ook te bieden heeft zijn geweldige uitzichten over het dal van Chamonix-Mont-Blanc en een mooie inleiding richting de Zwitserse Alpen en het Meer van Emosson. Een andere beklimming die je nog in de buurt kunt doen is de Parc de Merlet vanuit het nabijgelegen Les Houches. Deze is nog geen 5,5 kilometer lang, maar door zijn gemiddelde stijgingspercentage van 9.3% en pieken van 16.6% is dit wel echt een serieuze klant. Vanuit het nog verder gelegen Saint-Gervais-les-Bains zijn er ook nog een aantal beklimmingen die je kunt doen. Maar het vervelende van wielrennen in Chamonix-Mont-Blanc is dat het drukke (auto)wegen zijn en er ook bijvoorbeeld weinig Tour-historie ligt.

Fietsen in Chamonix-Mont-Blanc

De onverharde wegen langs de rivier de Arve zijn geweldig terrein voor relaxte fietstochtjes op de (elektrische) fiets, tussen een paar van de hoogste toppen van het continent door. Maar ook hier geldt dat de wegen vrij druk met auto’s zijn en je weinig echt bijzondere wegen hebt.

Andere activiteiten in Chamonix