Zermatt

Het Zwitserse Zermatt in het kanton Wallis is uiteraard het meest bekend om zijn markante berg: de Matterhorn. In de regio is er zomers van alles te doen voor actieve vakantiegangers; van wandelen tot skiën en alles daartussen. En dat tegen een achtergrond van 38 vierduizenders en 150 bergmeren, op slechts 10 km van de Italiaanse grens.

Is Zermatt een drukke zomerbestemming?

Zermatt is het hele jaar door een toeristische hotspot, dus je bent nooit alleen. ’s Winters niet en zomers niet. Van internationale skiteams die gebruik maken van de jaarrond geopende pistes, tot busladingen vol Aziatische toeristen die dolgraag de parel van de Alpen tijdens hun euroreis willen afvinken. De strijd om als eerste de top van de Matterhorn te beklimmen bracht de gemeente bekendheid. Het was het team van de Engelse Edward Whymper die op 14 juli 1865 als eerste boven stond. Sindsdien is de plek uitgegroeid tot een van de beroemdste Alpenbestemmingen.

Activiteiten in Zermatt

Andere highlights in Zermatt

Raften en canyoning in Zermatt

In Zermatt zijn geen directe rafting en canyoningopties. Daarvoor moet je naar het verderop gelegen Visp op een half uur rijden van Täsch. Hier wordt op de rivier Vispa geraft en worden er canyoningtrips in de omgeving verzorgd.

Het weerbericht voor Zermatt

Is Zermatt een dure zomerbestemming?

De toeristische bekendheid heeft ook een keerzijde, want Zermatt is geen budgetbestemming. Los van de hoge Zwitserse levensstandaard, zorgde de groeiende vraag ook voor sterk stijgende prijzen. Bovendien is het dorp sinds 1961 autovrij, dus ben je verplicht om van de parkeergarages en het openbaar vervoer gebruik te maken. Een vakantie in Zermatt kan dus een dure aangelegenheid zijn. De liftfaciliteiten zijn gelukkig state of the art, wat niet van elke Zwitserse bestemming gezegd kan worden.

Waar kun je in de zomer verblijven in Zermatt?

Zermatt ligt op 1.620 meter hoogte, helemaal achterin het doodlopende Mattertal. Hier bevinden zich de meeste accommodaties. Vlak ervoor, op 1.449 meter hoogte, ligt het kleinere Täsch. Tot hier loopt de autoweg en pak je de pendeltrein naar Zermatt. Uiteraard zijn de accommodaties hier goedkoper, net als in het verderop gelegen Randa. Dit kost je wel meer reistijd.