Mountainbiken in Zermatt

Platte fietspaden zoals in Nederland zul je in Zermatt niet vinden. Rondom Randa en Täsch vind je weliswaar wat vlakkere routes, maar boven Zermatt wordt het steiler. Het landschap is daar ruig, en schreeuwt om het gebruik van een mountainbike.

Mountainbiken in Zermatt

Er zijn in Zermatt zowel opties voor beginners als experts en de routes liggen tussen de 1.400 en 3.100 meter hoogte. Zo zijn de Moos-Trail en Sunnegga-Trail ideaal voor beginnende mountainbikers. Wie op zoek is naar uitdagend hoogalpiene terrein kiest de Gornergrat Classic of Kelle toer. Zermatt is ook een bestemming die zich heeft toegelegd op het accomodoren van mountainbikers. Zo zijn er op de bergen diverse berghutten waar je e-bikes kunt opladen en zijn er diverse zomerliften waar je je mtb op mag meenemen. Wil je écht iets speciaals doen? Boek dan een helibike vlucht, waarbij je door een helikopter op de berg wordt afgezet.

Gratis pumptrack in de zomer

In downtown Zermatt op sportterrein ‘Chrome’ ligt in de zomer een gratis mobiele pumptrack. Ernaast bevindt zich ook een hindernispark.

Andere activiteiten in Zermatt