Klimmen in Zermatt


Zermatt is dé uitvalsbasis om de iconische Matterhorn te beklimmen. Tel daar nog eens het uitzicht op de 38 vierduizenders in de omgeving bij op en je begrijp dat klimmen in Zermatt een beleving an sich is!

Klimmen in Zermatt

Maar er is meer te doen dan alleen de Matterhorn. Sterker nog, doordat deze berg op zoveel klimverlanglijstjes staat, wil het nog wel eens druk worden op de flanken van deze berg in de zomer. Er zijn dan ook genoeg gidsen te vinden om je de volledige 4.478 meter omhoog te helpen. Zoals te verwachten bij bergen van deze hoogte, is dit een zware beklimming voor vooral ervaren klimmers. Wil je liever iets anders? Dan zijn er met bijvoorbeeld de Monte Rosa, Weisshorn, Dom, Täschhorn, Liskamm genoeg andere opties in de regio aanwezig. En wil je als minder ervaren klimmer eens op de top van een vierduizender staan, dan kun je bijvoorbeeld ook de Breithorn beklimmen. Weliswaar pak je dan een groot gedeelte met de lift, maar dit is een goede manier om te wennen aan de omstandigheden op deze hoogte.

Sportklimmen en boulderen in Zermatt

Naast de vierduizenders zijn er ook talloze kleinere rotswanden voor sportklimmers en boulderliefhebbers. Zoals de klimtuin van Dossen of de Riffelhorn. De makkelijkere routes liggen vlakbij het dorpscentrum van Zermatt of op de Fluhalp. Ook kun je naar het Forest Fun Park. Dit klimpark heeft 31 ziplines en een boomtoppenparcours met 95 verschillende obstakels.

Andere activiteiten in Zermatt