Winterberg


Winterberg is vooral bekend vanwege de wintersport, maar dit dorp in het Sauerland heeft ook in de zomer veel te bieden. Sterker nog, steeds meer activiteiten zijn het hele jaar door mogelijk waardoor Winterberg een aantrekkelijke zomerbestemming is geworden.

Waar ligt Winterberg?

Winterberg ligt centraal in het Sauerland en is omgeven door de hoogste heuvels van het westen van Duitsland. Het dorp Winterberg ligt op 668 meter hoogte en de heuvels gaan tot ruim 800 meter. De meest bekende berg van het Sauerland is de Kahler Asten (842 meter) en ligt direct bij Winterberg om de hoek. Door de hoogte biedt Winterberg een groot en gevarieerd aanbod aan wandel-, mountainbike en fietsmogelijkheden. Door de hoogte is het ‘s zomers bovendien nooit extreem heet.

Wat te doen in Winterberg?

Winterberg zet met het Bikepark Winterberg en het Trailpark Winterberg zwaar in op mountainbikers. Maar ook wandelaars en (race)fietsers hebben in Winterberg erg veel mogelijkheden met honderden kilometers aan wandel- en fietsroutes!


Al deze activiteiten worden aangevuld met de voorzieningen die je van een toeristische plaats als Winterberg mag verwachten, van wellness tot winkelen en van zwemmen tot musea. Het heeft een leuk, gezellig centrum.

Andere highlights in Winterberg

Rondom Winterberg liggen meerdere natuurgebieden, waaronder de Hochheide op de Kahler Asten, waar je rondom de uitzichttoren prachtig kunt wandelen. Verder mag een bezoek aan de Erlebnisberg Kappe niet ontbreken. Hier vind je een zomerrodelbaan, klimpark en de Panorama Erlebnisbrücke met een mooi uitzicht over Winterberg. En je kunt (ook in de zomer) een kijkje nemen bij de vele wintersportfaciliteiten die Winterberg rijk is, waaronder de Sankt Georg skischans of de beroemde bobsleebaan.