Winterberg


Winterberg is vooral bekend vanwege de wintersport, maar dit dorp in het Sauerland heeft ook in de zomer veel te bieden. Sterker nog, steeds meer activiteiten zijn het hele jaar door mogelijk waardoor Winterberg een aantrekkelijke zomerbestemming is geworden.

Waar ligt Winterberg?

Winterberg ligt centraal in het Sauerland en is omgeven door de hoogste heuvels van het westen van Duitsland. Het dorp Winterberg ligt op 668 meter hoogte en de heuvels gaan tot ruim 800 meter. De meest bekende berg van het Sauerland is de Kahler Asten (842 meter) en ligt direct bij Winterberg om de hoek. Door de hoogte biedt Winterberg een groot en gevarieerd aanbod aan wandel-, mountainbike en fietsmogelijkheden. Door de hoogte is het ‘s zomers bovendien nooit extreem heet.

Wat te doen in Winterberg?

Winterberg zet met het Bikepark Winterberg en het Trailpark Winterberg zwaar in op mountainbikers. Maar ook wandelaars en (race)fietsers hebben in Winterberg erg veel mogelijkheden met honderden kilometers aan wandel- en fietsroutes!

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Al deze activiteiten worden aangevuld met de voorzieningen die je van een toeristische plaats als Winterberg mag verwachten, van wellness tot winkelen en van zwemmen tot musea. Het heeft een leuk, gezellig centrum.

Andere highlights in Winterberg

Rondom Winterberg liggen meerdere natuurgebieden, waaronder de Hochheide op de Kahler Asten, waar je rondom de uitzichttoren prachtig kunt wandelen. Verder mag een bezoek aan de Erlebnisberg Kappe niet ontbreken. Hier vind je een zomerrodelbaan, klimpark en de Panorama Erlebnisbrücke met een mooi uitzicht over Winterberg. En je kunt (ook in de zomer) een kijkje nemen bij de vele wintersportfaciliteiten die Winterberg rijk is, waaronder de Sankt Georg skischans of de beroemde bobsleebaan.

Faciliteiten

Bikepark
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Golfbaan
Rodelbaan
Highrope parcour

Hiervoor ga je naar Winterberg

Kindvriendelijkheid

tip!

Er is voor kinderen veel vertier in Winterberg. Aangezwengeld door het Landal vakantiepark heeft Winterberg zich de laatste decennia ook in de zomer sterk ontwikkeld.

Highlights

Winterberg heeft vanalles te bieden, zowel in het stadje als in de heuvels. Een highlight is het hoogste punt van de regio, de Kahler Asten met een fantastisch uitzicht.

Mountainbiken

Een derde van de 1140 kilometer aan routes in de Bike Arena Sauerland bevindt zich direct in Winterberg. Daarnaast is er een groot Trail Park en het bekende Bikepark Winterberg. Lees meer

Slechtweeractiviteiten

Winterberg heeft een leuk centrum met winkeltjes. Ook zijn er in de omgeving meerdere binnenzwembaden, grotten en een binnenspeeltuin.

Toerfietsen

Je vindt hier in de buurt genoeg niet al te steile fietspaden om lekker te fietsen.

Wielrennen

Je vindt geen Alpencols, maar rondom winterberg zijn geweldig veel mooie wielrenmogelijkheden. Mooie tochten door zeer mooie natuur zijn hier te maken.

Je kunt hier beter niet heen gaan voor

Canyoning

Het landschap is niet steil genoeg voor mooie canyons. Lees meer

Huttentochten

Het Sauerland is te laag en te toegankelijk voor echte huttentochten.

Klettersteigen

Winterberg heeft geen klettersteigs.

Klimmen

Er is een klimbos en indoor klimwand in Winterberg, maar daar houdt het klimwerk ook wel mee op. Lees meer

Rafting & kajakken

Er zijn geen spannende rivieren om te kajakken of raften.

Water & meren

Er zijn niet zoveel meertjes in de buurt, maar de Hillebachsee bij Niedersfeld is een geliefd stuwmeer.

En verder

Wandelen

Overal rond Winterberg lopen wandelpaden. Zoek je meer rust op smalle paadjes, rij dan naar een van de omliggende dorpen. Lees meer

Wandelen met kinderen

Rondom Winterberg vind je meer dan tien wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, variërend in lengte tussen 1 en 13 kilometer.