Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is ‘s winters maar zeker ook in de zomer een geliefde vakantieregio. Het gebied rondom de bijna drieduizend meter hoge Zugspitze is een van de dichtstbijzijnde en best bereikbare regio’s van Oostenrijk met tal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden.

Als we spreken over de Zugspitz Arena hebben we het over de Oostenrijkse kant van de Zugspitze met dorpen, Lermoos, Ehrwald, Berwang, Bichlbach, Biberwier en Heiterwang. De Zugspitze zelf ligt officieel in Duitsland - het is met 2.962 meter zelfs de hoogste berg van Duitsland - dus je kunt makkelijk een uitstapje maken naar Garmisch-Partenkirchen aan de Duitse kant. Het is onder andere de ligging op de grens met Duitsland die de Zugspitz Arena aansprekend en gevarieerd maakt.

Wat te doen in Zugspitz Arena?

Ondanks de ligging net over de grens vind je in de Zugspitz Arena al serieuze bergen. Naast de Zugspitze zijn veel bergen hoger dan 2.000 meter dus wandelen en klimmen kun je er volop. Er zijn daarnaast veel fiets- en mountainbikemogelijkheden. Voor gevorderden én beginners. Datlaatste heeft alles te maken met de het uitgestrekte, relatief vlakke dal van Ehrwald, Lermoos en Biberwier. Er zijn in de Zugspitz Arena verder diverse meertjes en riviertjes te vinden voor een frisse duik en laten we ook activiteiten als paragliden en canyoning niet vergeten.

Bezienswaardigheden in Zugspitz Arena

De belangrijkste blikvanger van de Zugspitz Arena is natuurlijk de Zugspitze. Deze gigantische rotsberg torent hoog boven het dal uit en is vanaf tientallen kilometers afstand te herkennen. Bovenop heb je een uitzichtplatform en natuurlijk mag een bezoek aan de Olympische stad Garmisch-Partenkirchen dan niet ontbreken. Daarnaast kun je zomerrodelen, is er het Avonturenmuseum Zugspitze en liggen het beroemde sprookjeskasteel Neuschwanstein en de stad Innsbruck niet ver weg.

Voordeelkaart Z-Ticket

In de zomer kan met een voordeelkaart, het Z-ticket, gratis gebruik worden gemaakt van de kabelbanen. Bovendien maken bijna alle kabelbanen het vervoer van fietsen mogelijk. Het Z-ticket met nog tal van andere inbegrepen diensten en kortingen op activiteiten kun je kopen voor drie tot 13 opeenvolgende dagen. Soms zit er een maximum aantal ritten/activiteiten per dag aan verbonden.

Het weerbericht voor Zugspitz Arena