Zugspitz Arena


De Zugspitz Arena is een regio die vooral bij wintersporters bekend is, maar is ook in de zomer een zeer geliefde vakantieregio. Het gebied rondom de bijna drieduizend meter hoge Zugspitze is een van de dichtstbijzijnde en best bereikbare regio’s van Oostenrijk met tal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden.

Waar ligt de Zugspitz Arena?

Als we spreken over de Zugspitz Arena hebben we het over de Oostenrijkse kant van de Zugspitze met dorpen als Lermoos, Ehrwald, Berwang, Bichlbach, Biberwier en Heiterwang. De Zugspitze zelf ligt officieel in Duitsland - het is met 2.962 meter zelfs de hoogste berg van Duitsland - dus je kunt makkelijk een uitstapje maken naar Garmisch-Partenkirchen aan de Duitse kant. Het is onder andere de ligging op de grens met Duitsland die de Zugspitz Arena aansprekend en gevarieerd maakt.

Wat te doen in de Zugspitz Arena?

Ondanks de ligging net over de Duits-Oostenrijkse grens vind je in de Zugspitz Arena al serieuze bergen. Naast de Zugspitze zijn veel bergen hoger dan 2.000 meter, dus wandelen en klimmen kun je er volop. Er zijn daarnaast veel fiets- en mountainbikemogelijkheden, voor gevorderden én beginners. Dat laatste heeft alles te maken met het uitgestrekte, relatief vlakke dal van Ehrwald, Lermoos en Biberwier. Er zijn in de Zugspitz Arena verder diverse meertjes en riviertjes te vinden voor een frisse duik en laten we ook activiteiten als paragliden en canyoning niet vergeten. Raften is dan weer níet mogelijk in de Zugspitz Arena zelf, al is er in Bichlbach wel een leuke kinderraftbaan.

Bezienswaardigheden in de Zugspitz Arena

De belangrijkste blikvanger van de Zugspitz Arena is natuurlijk de Zugspitze. Deze gigantische rotsberg torent hoog boven het dal uit en is vanaf tientallen kilometers afstand te herkennen. Bovenop heb je een uitzichtplatform. Daarnaast mag een bezoek aan de Olympische stad Garmisch-Partenkirchen niet ontbreken. Ook kun in deze regio zomerrodelen, is er het Avonturenmuseum Zugspitze en liggen het beroemde sprookjeskasteel Neuschwanstein en de stad Innsbruck niet ver weg.

Voordeelkaart Z-Ticket

In de zomer kan met een voordeelkaart, het Z-ticket, gratis gebruik worden gemaakt van de kabelbanen. Bovendien maken bijna alle kabelbanen het vervoer van fietsen mogelijk. Het Z-ticket, met nog tal van andere inbegrepen diensten en kortingen op activiteiten, kun je kopen voor drie tot 13 opeenvolgende dagen. Let wel op: soms zit er een maximum aantal ritten/activiteiten per dag aan verbonden.