Wandelen in de Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena telt meer dan 150 verschillende wandel- en klimroutes, waarvan het bedwingen van de 2.962 meter hoge Zugspitze het meest tot de verbeelding zal spreken. De verschillende berggroepen die in de Zugspitz Arena bij elkaar samenkomen bieden echter meer dan dat.

Wandelen, klimmen en klauteren in de Zugspitz Arena

Een deel van de bergtoppen, zeker die in het zuidelijke deel, bestaan uit rotsen waardoor je lekker wat klauterwerk kunt opzoeken. Rondom Berwang, Bichlbach en Heiterwang ligt echter duidelijk glooiender terrein, wat de wandelingen hier wat minder pittig maakt.

Trailrunning of hardlopen is ook een optie

Het is ook mogelijk om wat harder rennend de Zugspitz Arena te ontdekken. Daarom zijn er, samen met de Grainau-regio, een aantal trailrun-routes gemaakt. Ben je meer geïnteresseerd in een meer ‘standaard’ hardlooproute? Dan hebben ze ook je rug. Op een speciale website heb je de routes voor het uitzoeken!

De Zugspitz Arena heeft ook speciale wandelingen voor gezinnen

Dit zijn speciale, kindvriendelijke wandelroutes zoals Zugspitzi am Gaisbach in Ehrwald en Moosle’s Forscherpfad in Lermoos. Kinderen komen hier op speelse wijze alles te weten over de Zugspitz Arena.

Andere activiteiten in Zugspitz Arena