Montafon

©-stefan-kothner—montafon-tourismus

Montafon is een vakantieregio in het westen van Oostenrijk, ideaal voor bergsportvakanties. Ingeklemd tussen drie bergmassieven, de Rätikon op de grens met Zwitserland, de Verwallgruppe en Silvretta, waan je je diep in de Alpen terwijl het toch maar zo’n 860 kilometer van Utrecht ligt. Montafon leent zich voor zowel geoefende sporters als families. Er is vanalles te doen, op en buiten de bergen.

Waar ligt Montafon?

Montafon kenmerkt zich door zijn smalle dalen en deels hoge bergen. Het Silvrettamassief is hoogalpien met gletsjers, steile rotswanden en enkele drieduizenders. Het hoofddal van Montafon wordt gedomineerd door het dorp Schruns dat samen Tschagguns het centrum van de regio vormt. Dieper het dal in vind je kleinere dorpjes als Sankt Gallenkirch, Gaschurn en Partenen die bijna ongemerkt in elkaar overgaan. De zijdalen van Silbertal en Gargellen zijn veel kleiner maar ook knusser.

Wat te doen in Montafon?

De bergen van Montafon lenen zich bij uitstek voor alpiene activiteiten als klimmen, wandelen en mountainbiken. Talloze paden leiden je naar bergtoppen en berghutten. Maar vergeet ook de Silvretta Hochalpenstrasse niet, waar je met de racefiets of auto omhoog rijdt tussen stuwmeren en besneeuwde bergtoppen van 3000 meter en hoger. In Montafon vind je onder andere de hoogste berg van Vorarlberg, de Piz Buin (3.312m).

Andere highlights in Montafon

Op veel plaatsen in Montafon kun je met de lift de berg op, ideaal voor bijvoorbeeld families. In Golm bijvoorbeeld, waar je kunt tokkelen met de Flying Fox of kunt zomerrodelen op de Alpine-Coaster. Verder beschikt Montafon over meerdere dorpjes en vind je vlakbij een heuse Alpenstad, Bludenz. Het historische centrum van Bludenz nodigt uit voor een dagje shoppen of een terras. Ook een uitstapje naar het ‘koninklijke’ Lech of het vorstendom Liechtenstein is mogelijk.