Klimmen in Montafon

Klimmen op de Zimba

Alhoewel de bergen in Montafon wat ‘ruwer’ zijn dan in bijvoorbeeld het Zillertal, vind je hier voornamelijk alpiene tochten en sportklimroutes. Dit zijn beklimmingen zoals op de Zimba (2.643m), ook wel de Matterhorn van Montafon genoemd vanwege zijn opvallende vorm. Wil je meer dan kun je het beste uitwijken naar het Rätikonmassief waar je heel veel meer rotsklimmogelijkheden vindt.

Sportklimmen in Montafon

Richting de top van de Zimba lopen geen wandelpaden of officiële klettersteigen naar de top, maar er zijn steile rotsachtige passages met haken en staalkabels. Zo is er de Wormser Klettergarten op 2300 meter, en je hebt een aantal leuke gebiedjes rondom de Wiesbader Hütte. Allemaal aardige gebiedjes om een dagje te klimmen, met eenvoudige routes.

Klimparken in Montafon

Montafon telt zeven verschillende klimparken, waar je je op een echte klimtocht kunt voorbereiden. De meesten zijn eenvoudig en redelijk kleinschalig maar er zijn ook twee grotere: klettergarten Latschau en klettergarten Rifa. Klettergarten Latschau ligt direct aan het stuwmeer bij Golm en is eenvoudig te bereiken, ook per bus. Het klimpark biedt beklimmingen tussen moeilijkheidsgraad A en C en kan makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan het Waldseilpark-Golm, de Alpine-Coaster-Golm of de Flying-Fox-Golm. Het klimpark Rifa in Partenen biedt beklimmingen en abseilmogelijkheden in moeilijkheidsgradatie A tot D. Het park is zeer geschikt voor kinderen met onder andere een waterpartij en barbecueplaats.

©-stefan-kothner-golm-silvretta

Boulderen in Montafon

Wellicht niet de meest uitdagende van alle bouldermogelijkheden, maar bijzonder is deze wel: in de skitunnel van Hochjoch kun je ook boulderen. Leuk om eens een middag te doen!

Andere activiteiten in Montafon