Wandelen in Montafon

In Montafon ligt 1160 kilometer aan wandelpaden verdeeld over 267 verschillende wandelingen, die zich uitspreiden over de bergmassieven Rätikon, Silvretta en het beschermde natuurgebied Verwall. Je kunt daarbij gebruik maken van liften die in de winter dienst doen als skilift maar je in de zomer veel meters omhoog besparen, bijvoorbeeld in Golm en Silvretta Montafon.

Makkelijke wandelpaden in Montafon

In Golm en Silvretta Montafon vind je ook met name gebieden die veel mogelijkheden bieden voor beginnende wandelaars en gezinnen. Daarnaast is het Cultuurpad in Schruns, met 3km, ook goed te doen voor gezinnen.

Middelzware wandelingen in Montafon

De meeste wandelingen in Montafon vallen in deze categorie en dat zijn er echt heel wat. Zo kun je met een smokkelaarsroute rond de Gargellener Köpfe de grens met Zwitserland over of de oude mijn bij de Bartholomäberg bezoeken en daarna doorgaan richting de Fritzensee. Maar ook een tour door het beschermde natuurreservaat Verwall is echt de moeite waard.

Zware wandelingen in Montafon

Serieuze uitdaging vind je daarentegen in het Silvretta- en Rätikonmassief met steilere rotswanden. Onderweg kom je zo’n 40 berghutten tegen waar je even kunt bijtanken of genieten van het uitzicht. Heb je geen zin om een hele lange tocht te maken, dan kun je gebruik maken van wandelbussen die je vanuit onder andere het Silbertal en het Rellstal (bij Golm) terugbrengen naar de bewoonde wereld.

Andere activiteiten in Montafon