Ötztal


Het Ötztal is zowel ’s winters als zomers een populaire vakantiebestemming. Het kent een divers aanbod van sportieve activiteiten, dus wie op zoek is naar actieve vakantie heeft veel keus. Dit komt door het gevarieerde terrein. Een groot gedeelte wordt opgeslokt door Natuurpark Ötztal: het op één na grootste natuurpark van Tirol. Dit 510 km² grote park kent imposante gletsjergebieden, diepe naaldbossen en idyllische meren. De vallei wordt bovendien omringd door 250 drieduizenders, waaronder de Wildspitze, met 3768 meter de hoogste berg in Noord-Tirol!

Waar ligt het Ötztal?

Het Ötztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol ontleent zijn naam aan de rivier Ötz die uitmondt op de Inn. Met zijn 65 km lengte is het ‘t langste zijdal van het Inndal. Het Ötztal loopt niet dood; de Timmelsjoch-Hochalpenstraße (tol) aan het einde van het Timmelstal biedt toegang tot het Italiaanse Zuid-Tirol. Ideaal als uitstapje tijdens je zomervakantie!

Wat te doen in het Ötztal?

Het Ötztal biedt diverse zomerse activiteiten. De belangrijkste reden om naar deze Oostenrijkse regio op zomervakantie te gaan is echter de 1.600 kilometer aan wandelpaden en 850 kilometer aan fietsroutes. Maar wie van klimmen, raften, paragliding of klettersteigs houdt, vind hier ook genoeg aanbod.

Highlights in het Ötztal

Waar kun je verblijven in het Ötztal?

De vakantieregio kent meerdere terrassen die zijn ontstaan door grote steenlawines. Deze verhoogde delen variëren in landschap en klimaat. De lagergelegen delen zijn Oetz, Umhausen, Längenfeld, Sölden en Zwieselstein. Hier vind je de meeste accommodaties. Sölden is de grootste gemeente en tevens modernste qua voorzieningen. Na Zwieselstein splitst het hoofddal zich in het Gurgltal en het Ventertal. Wie op zoek is naar authenticiteit, trekt naar het alpinedorpje Vent.

Faciliteiten

Bikepark
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Golfbaan
Rodelbaan
Highrope parcour

Hiervoor ga je naar Ötztal

Canyoning

tip!

Het Ötztal is een van de beste canyoning dalen van Oostenrijk. Je hebt hier keuze uit verschillende canyoning afdalingen. Zoals de Rosengartenschlucht voor beginners, de Alpenrosenklamm voor iedereen en de Untere Auerklamm voor de thrillseekers. Lees meer

Huttentochten

tip!

Vanuit het Ötztal kun je allerlei meerdaagse tochten maken, tot in Italië aan toe!

Klettersteigen

tip!

Met 8 mooie Klettersteigs is het Ötzal een geweldige klettersteigbestemming.

Klimmen

tip!

De vele rotsen van goede kwaliteot maken het Ötztal een geweldige rotsklimbestemming. En wil je hoger dan kun je hier ook geweldige hoogtoeren maken in het hooggebergte. Lees meer

Mountainbiken

tip!

Het Ötzal Of het nu gaat om een ontspannen tocht naar een berghut met Kaiserschmarrn als beloning, of een uitdagende route om hoogteverschillen te overwinnen – in het Ötztal kan iedereen geweldig mountainbiken. Met een netwerk van meer dan 850 km aan bewegwijzerde, gevarieerde MTB-routes is er voor ieder wat wils. Lees meer

Wandelen

tip!

De Ötztaler Alpen bieden 1.600 kilometer aan wandelwegen. Veel meer dan je ooit in een vakantie zult verkennen. Lees meer

Wielrennen

tip!

Het Ötztal is ook een geweldige bestemming voor wielrenners. Een bekend voorbeeld van een uitdagende col in deze regio is de Timmelsjoch (Passo del Rombo). Deze bergpas, die de verbinding vormt tussen Oostenrijk en Italië, is een klassieker voor wielrenners en biedt spectaculaire uitzichten.

Kindvriendelijkheid

Avonturenparken op de berg, speeltuintjes, een begeleid kinderprogramma en speciale familieaccommodaties. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Rafting & kajakken

Het Ötztal is een paradijs voor kajakkers dankzij de Ötztaler Ache, die 42 km door de natuurlijke landschappen stroomt en van mei tot oktober diverse technische uitdagingen biedt met moeilijkheidsgraden van 3 tot 6. Met enkele van de moeilijkste wildwaterpassages ter wereld biedt de rivier een spannende ervaring voor ervaren kajakkers, terwijl het in de herfst rustiger wordt zonder aan avontuur in te boeten. Het is geen plaats voor beginnende kajakkers.

Toerfietsen

Naast de uitdagende berg- en mountainbikeroutes zijn er in het dal verschillende vlakke fietspaden en wegen, ideaal voor ontspannende fietstochten door de prachtige Alpenlandschappen. Deze routes zijn perfect voor gezinnen, recreatieve fietsers en iedereen die van een rustige fietservaring wil genieten.

En verder

Highlights

De grootste waterval van Tirol, de Stuibenfall is een aanrader. Ben je actief aangelegd, dan moet je ook een bezoek brengen aan Area 47.

Slechtweeractiviteiten

Area 47 is deels overdekt, er zijn musea en natuurlijk is er het thermaalbad Aqua Dome. Maar je kunt via de Timmelsjoch Hochalpenstrasse ook kijken of het in Italië beter weer is.

Wandelen met kinderen

Twaalf liften brengen jou met je kinderen de berg op, waar je tijdens een wandeling kunt schatzoeken of een themawandeling kunt volgen.

Water & meren

In het Ötztal vind je genoeg meertjes waar je je heerlijk kunt ontspannen.