Ötztal


Het Ötztal is zowel ’s winters als zomers een populaire vakantiebestemming. Het kent een divers aanbod van sportieve activiteiten, dus wie op zoek is naar actieve vakantie heeft veel keus. Dit komt door het gevarieerde terrein. Een groot gedeelte wordt opgeslokt door Natuurpark Ötztal: het op één na grootste natuurpark van Tirol. Dit 510 km² grote park kent imposante gletsjergebieden, diepe naaldbossen en idyllische meren. De vallei wordt bovendien omringd door 250 drieduizenders, waaronder de Wildspitze, met 3768 meter de hoogste berg in Noord-Tirol!

Waar ligt het Ötztal?

Het Ötztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol ontleent zijn naam aan de rivier Ötz die uitmondt op de Inn. Met zijn 65 km lengte is het ‘t langste zijdal van het Inndal. Het Ötztal loopt niet dood; de Timmelsjoch-Hochalpenstraße (tol) aan het einde van het Timmelstal biedt toegang tot het Italiaanse Zuid-Tirol. Ideaal als uitstapje tijdens je zomervakantie!

Wat te doen in het Ötztal?

Het Ötztal biedt diverse zomerse activiteiten. De belangrijkste reden om naar deze Oostenrijkse regio op zomervakantie te gaan is echter de 1.600 kilometer aan wandelpaden en 850 kilometer aan fietsroutes. Maar wie van klimmen, raften, paragliding of Klettersteige houdt, vind hier ook genoeg aanbod.

Highlights in het Ötztal

Waar kun je verblijven in het Ötztal?

De vakantieregio kent meerdere terrassen die zijn ontstaan door grote steenlawines. Deze verhoogde delen variëren in landschap en klimaat. De lagergelegen delen zijn Oetz, Umhausen, Längenfeld, Sölden en Zwieselstein. Hier vind je de meeste accommodaties. Sölden is de grootste gemeente en tevens modernste qua voorzieningen. Na Zwieselstein splitst het hoofddal zich in het Gurgltal en het Ventertal. Wie op zoek is naar authenticiteit, trekt naar het alpinedorpje Vent.