Klimmen in Ötztal

Het Ötztal is het klimmekka in westelijk Oostenrijk. Hier vind je waarschijnlijk de hoogste dichtheid aan klimgebieden. Met meer dan 1000 routes in een relatief klein gebied weet je zeker dat je als klimmer helemaal goed zit in dit smalle dal. Je vindt hier letterlijk alles: verschillende gesteentes, bouldergebieden, single-pitch sportklimgebieden, mooie wandenen waar je meerdere touwlengtes achter elkaar kunt klimmen tot echte alpiene hoogtoeren.

Sportklimmen in het Ötztal

Vanaf het begin van het Ötztal bij Haiming tot het eind bij Obergurgl-Hochgurgl vind je maar meer dan 20 sportklimgebieden. De gradaties lopen van derdegraads tot in de negende graad. De kalksteen klimtuin bij Oberried is geschikt voor beginners en families met kinderen, terwijl de gevorderde sportklimmer juist in Niederthai of Nösslach moet zijn, waar het compacte graniet meer uitdaging biedt.

Boulderen in het Ötztal

Een smal dal, hoge bergtoppen, dan spreekt het voor zich dat er in het dal mooie rotsblokken liggen om op te boulderen. Met meer dan 170 boulderproblemen weet je vrij zeker dat je je armen hier flink kapot kunt klimmen. Je hebt hier boulders in alle moeilijkheidsgradaties en op alle mogelijke plekken. Zo kun je hier heerlijk met een groep vrienden of met de familie gaan boulderen. Is het slecht weer en wil je klimmen? Dan is de 750 m2 grote Steinbock boulderhal en het Kletterzentrum in Imst is ideaal.

Klimparken in het Ötztal

Het Ötztal kent enkele interessante klimparken waar je in een beveiligde omgeving kunt rondklimmen op een uitgezet parcours. Zo overbrugd de boomtoproute van het Ötztaler Outdoor Parcours de Ötztaler Ache met een 200 meter lange zipline. Een andere aanrader is het Flying Fox & Seilparcur Längenfeld waar je de drie hoogste ziplines van het Ötztal vindt. In het avonturenpark Area 47 nabij Oetztal-Bahnhof bevindt zich ook een klimroute.

Andere activiteiten in het Ötztal