Canyoning in Ötztal

Met zoveel smeltwater voorhanden, zijn er genoeg spannende uitgesleten rotspassages voor canyoning ontstaan in het Ötztal. Dat betekent ook dat voor zo goed als ieder niveau er opties voorhanden zijn.

Canyoning in het Ötztal voor beginners

Voel je je nog niet helemaal zeker in deze activiteit dan start je bij de vriendelijke Rosengartenschlucht bij Imst. Hier vind je genoeg glijbanen en abseilmogelijkheden in een niet te uitdagende omgeving in een twee uur durende tocht door Rosengartenkloof. Ideaal om als beginneling of samen met je kinderen het canyonen te ontdekken.

Canyoningopties in Ötztal voor meer bedreven canyoneers

De Alpenrosenklamm in Ochsengarten biedt al wat meer uitdaging, maar is nog steeds goed te doen als je je canyoningvaardigheden nog aan het ontdekken bent. Je moet dan wel sprongen van drie tot vijf meter maken en maar liefst 18 meter durven abseilen. Deze tocht duurt ongeveer drie uur.

Ben je een ervaren canyoneer?

Dan wil je de de Auerklamm bij Haiming ervaren hebben. Dit is de spectaculairste tocht met drops tot 16 meter hoog! Je hebt meerdere opties om deze kloof, die bekend staat als een van de mooiste canyontochten van Europa, te verkennen. De Upper Auerklamm duurt vijf uur, maar is de relaxte optie van de twee. Voor deze moet je niet claustrofobisch zijn aangelegd! De Lower Auerklamm duurt ‘maar’ drie uur en geeft je alles wat canyoning zo vet maakt: hoge sprongen, lange glijbanen en abseilen in een miljoenen jaar oud rotsenstelsel. En dat ziet er dan zo uit:

Andere activiteiten in het Ötztal