Wandelen in Ötztal

In het Ötztal kun je prima wandelen. Zo liggen er 1.600 kilometer aan bewegwijzerde wandel- en hikepaden, waaronder ook diverse themapaden. In de zomer zijn er nog twaalf liften (gratis met de Ötztal Inside Card) actief die je snel en comfortabel de berg omhoog transporteren, dus je hoeft niet alles op eigen kracht te doen. Wie liever niet zelfstandig de hort op gaat, kan deelnemen aan diverse begeleide wandelingen. Er zijn zo’n 100 berghutten om je energie weer op peil te krijgen. Gries en Niederthai zijn handige wandeldorpen om te verblijven.

Wandelen met kinderen in het Ötztal

Voor kinderen zijn er meerdere wandelingen mogelijk, die niet te veel energie kosten. Bijvoorbeeld de tocht naar de Piburger See boven Oetz, waarlangs je negen ‘schatten’ kunt ontdekken. De vier Widiversum themapaden rondom Hochoetz zijn ook geheel op kinderen ingericht.

Eenvoudige dagwandelingen in het Ötztal

Het Ötztal kent diverse dagwandeltochten, variërend van blauw, rood tot zwart. Wie het rustig aan wilt doen, kiest voor de Ötztal Water Strider routes. Deze zes trajecten gaan over hangbruggen en langs watervallen en bieden veel ruimte tot kleine ontdekkingstochtjes in een veilige omgeving.

Huttentochten in het Ötztal

Met 250 drieduizenders om je heen kun je dagenlang rondtrekken zonder maar een persoon tegen te komen. Er zijn diverse hutten om je tocht aaneen te rijgen. De Ötztal Trek is de populairste huttentocht en bestaat uit zes routes met 22 etappes Je doorloopt 18.900 hoogtemeters over een afstand van 246 km. Experts only! Het achterste gedeelte van het Ötztal is tevens onderdeel van de beroemde E5 langeafstandswandelroute die van Oberstdorf naar Merano loopt.

Rondtochten in het Ötztal

De Ötztaler Urweg is een populaire rondtocht van zo’n 180 km lengte. Hij start op het Ötztal-Bahnhof via Oetz, Niederthai, Längenfeld, Sölden, Obergurgl, Zwieselstein, Vent, Gaislach, Granstein, Längenfeld, Umhausen, Sautens, Haiming terug naar Ötztal-Bahnhof. De rondtocht beslaat 12 etappes en reikt van 684 tot 3.000 meter hoogte.

Andere activiteiten in het Ötztal