Liefhebbers van langeafstandswandelingen opgelet: dit zijn de wandelevents in Tirol voor 2024!

Houd jij wel van een beetje uitdaging op vakantie? Daag jij jezelf graag uit met een wandeling die wat langer, zwaarder extremer dan anders is of ben je juist op zoek naar een leuke themawandeling? Dan is het goed om te weten dat je dit voorjaar en deze zomer weer flink wat keuze hebt uit fraaie wandelevenementen. We zetten daarom de bijzonderste langeafstandswandelingen van het Oostenrijkse Tirol voor je op een rij!

Geniet van de lente met de Leutascher Bergfrühlingstage

Van 2 tot 8 juni 2024 wordt Seefeld omgetoverd tot een paradijs voor wandelliefhebbers en fijnproevers, waar prachtige wandelingen en culinaire hoogstandjes centraal staan. Het programma biedt een scala aan activiteiten, waaronder thematische wandelingen zoals “Het zoemen mag niet stoppen”, vroege ochtendwandelingen op het platteland, ontdekkingstochten naar de Wildmoosalm en verkenningen van orchideeën in de omgeving. Dit zijn geen inspannende wandelingen, maar mooie wandelingen rond verschillende thema’s waar je een hele week lang aan deel kunt nemen.

Zoek je eigen uitdaging met de Koasa March in Ebbs

Op 15 juni 2024 vindt de 54e editie van de Ebbser Koasa March plaats, een spannend evenement voor zowel bergwandelaarswandelaars als hardlopers in Ebbs. Met vier wandelroutes en drie trailruns variërend in lengte van 4,2 tot 44 km, is er voor elk wat wils. Het startschot klinkt om 07.40 uur voor de eerste deelnemers, en alle deelnemers in de diverse categorieën moeten uiterlijk om 18.00 uur de finish bij het evenementencentrum Ebbs bereiken.

Loop de klok rond tijdens de 24-uurswandeling in het Alpbachtal

Op zaterdag 13 juli 2024 om 09.00 uur begint de 24-uurwandeling in het Alpbachtal die doorloopt tot zondag 14 juli 2024 rond 09.00 uur. Sluit je aan bij een groep van maximaal 130 deelnemers en laat je leiden door ervaren berggidsen. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichtpunten en houd je regelmatig pauzes om de spectaculaire omgeving in je op te nemen. Ook krijg je te eten. Je doel: binnen 24 uur 3.000 hoogtemeters en 42 km afstand te overbruggen. Start en finish is in Kramsach.

De Zillertaler Steinbockmarsch: ideaal voor de echte berggeiten

Dit jaar vindt voor de 56e keer de Zillertal Steinbockmarsch plaats. Deze editie van deze populaire langeafstandswandeling vindt dit jaar plaats op 17 augustus in het Zillertal. Er moet een 30 km lange route met een klim van 1.871 meter worden afgelegd naar de top van de Mörchnerscharte op bijna 2900m. Daarna daal je weer af richting de start- en finishplaats Ginzling.

Een marathon in de Alpen: de Silvrette Ferwall March

Op 24 augustus 2024 kun je tijdens de Silvretta Ferwall March 42,195 kilometer (een marathon, dus) afleggen door het indrukwekkende landschap van Silvretta Montafon. Er zijn echter ook kortere routes beschikbaar, waaronder de 13,5 km lange familieroute. De Silvretta route biedt een iets meer uitdagende wandeling door een adembenemend landschap, terwijl de Ferwall route het uithoudingsvermogen van de wandelaars test en hen door enkele van de meest indrukwekkende berglandschappen voert. De marathonroute is de ultieme uitdaging voor ervaren langeafstandswandelaars.

Nog wat verder gaat de Karwendel Marsch in Seefeld

Op 31 augustus 2024 vindt in Seefeld - het hoogplateau van Tirol en Achensee Tourismus - de traditionele Karwendelmars in het grootste beschermde natuurgebied van Tirol plaats. Deelnemende wandelaars, nordic walkers en hardlopers, die een afstand van 52 kilometer afleggen, kunnen niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een fascinerende natuurbelevenis in het Alpenpark Karwendel verwachten.

De Ötztal Marsch: minder sportief, maar meer genieten van de natuur

Op 14 september 2024 wandel je tijdens de Ötztal Marsch in een ontspannen wandeltempo door het lager gelegen Ötztal. De focus ligt niet op sportieve topprestaties, maar op de gezamenlijke ervaring van de natuur. Daarom is er geen tijdwaarneming of klassement, maar ontvang je wel een finisher-speldje. Je kunt kiezen uit een route van 39 en 45 km van Sautens naar Längenfeld, langs de Piburger See en de Stuibenfall waterval.

De Einhornmarsch: wandeldriedaagse tegen het najaar aan

De Einhornmarsch trekt elk jaar duizenden enthousiaste wandelaars naar de regio Seefeld. Het driedaagse wandelevenement van 13 tot 15 september 2024 draait niet om fysieke topprestaties, maar om een gemeenschapservaring die wandelaars van over de hele wereld samenbrengt. Op elk van de drie dagen van het evenement kun je kiezen uit verschillende wandeltochten met een lengte tussen 10 en 42 kilometer.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Hugo

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!