Fietsen in de Zugspitz Arena


Fietsers van allerlei kunne hebben opties voor 't grijpen in de Zugspitz Arena. Het uitgestrekte dal waarin Ehrwald en Lermoos liggen, lenen zich uitstekend voor niet al te moeilijke fietstochten. Als je liever bergop fietst, is het aanbod aan aansprekende colletjes echter wat beperkt.

Beklimmingen in de Zugspitz Arena

Zodra je van de paden in het dal afwijkt, kun je in principe meteen beginnen met klimmen. Maar zoals gezegd, zoals qua kwantiteit en kwaliteit blijft het aanbod wat achter:

  • Je hebt de weg naar Berwang, een aardige instapklim van 12,5 kilometer lang stijgend en dalend asfalt, met steile stukken tot 12.6%.
  • de Ehrwalder Alm: vijf kilometer lang, maar bijna 10% gemiddelde stijging (en uitschieters richting de 19%), wel een echte kuitenbijter!
  • De Fernpass: Bijna acht kilometer met een stijgingspercentage van 3.3%. Een lekkere weg om van het uitzicht te genieten!

Fietsroutes in en door de Zugspits Arena

De bekende Via Claudia Augusta fietstour komt door de Zugspitz Arena. Op deze meerdaagse fietstour die vanuit Duitsland, door Oostenrijk in Italië uitkomt maak je in totaal 753 kilometer op oude Romeinse Heirwegen door de Alpen.

Andere activiteiten in Zugspitz Arena