Fietsen in Winterberg

In de omgeving van Winterberg zijn volop fietsmogelijkheden. Het is zeker geen hooggebergte, dus verwacht geen buitencategorie colletjes in het Sauerland. De heuvelachtige omgeving telt desalniettemin volop beklimmingen die hier en daar toch aardig pijn aan je kuiten gaan doen.

Beklimmingen in Winterberg

Natuurlijk moet je de Kahler Asten een keer gefietst hebben. Deze 842 meter hoge berg is een van de hoogste, maar zeker de bekendste berg van het Sauerland. Je komt hier via een beklimming van de Altastenberg. Deze klim kun je vanuit het nabijgelegen Winkhausen (bijna 14 km tegen 2.7% stijging gemiddeld) of Siedlinghausen (11.4 km tegen 2.9% gemiddeld) doen. Daarnaast is de klim naar Winterberg zelf ook de moeite waard. Dit kan vanuit Züschen (7.3km tegen 2.5% gemiddeld) of Siedlinghausen (8.3km tegen 2.7% gemiddeld).

Wielrennen in Winterberg

Zoals je merkt, zijn het niet de afstanden of percentages waar je nachten wakker van gaat liggen. Des te mooier is het dus dat in en rond Winterberg mooie rondtochten kunt fietsen langs Altastenberg, Neuastenberg en Züschen. Natuurlijk kun je in Winterberg ook met de E-bike op pad.

Andere activiteiten in Winterberg