Mountainbiken in Chamonix-Mont-Blanc

Van de gemarkeerde routes in de vallei tot soms zeer technische en steile paden die geschikt zijn voor ervaren fietsers: in Chamonix-Mont-Blanc vind je behoorlijk wat opties als mountainbiker! Er zijn wel wat dingen waar je speciaal voor dit gebied rekening mee moet houden. Gelukkig zijn de paden die wél open zijn voor mountainbikers ook zeer mooi. En het fietsen met de Mont Blanc op de achtergrond is iets om nooit te vergeten.

Strenge regels voor mountainbikers in Chamonix-Mont-Blanc

Let er wel op dat in tegenstelling tot de rest van Frankrijk het mountainbiken aan strenge regels gebonden is. Zo mag je tussen 1 juli en 31 augustus lang niet op elk wandelpad fietsen. Houd hier rekening mee als je deze kant op komt en plan je tochten goed!

Downhillen bij Chamonix-Mont-Blanc

Bij Tour - Col de Balme, Brévent, Bellevue en Prarion mag je met de mountainbike omhoog in de lift en vind je mooie downhillpaden. Alhoewel dit niet de beste downhillparcoursen van Europa zijn, kun je je hier prima vermaken.

Tour de Mont Blanc op de mountainbike

De Tour de Mont Blanc is beroemd bij wandelaars, maar deze tocht leent zich ook uitstekend voor mountainbikers. Als je deze tour op de mtb maakt, rijd je in een goede week rond de Mont Blanc. Je kunt kiezen tussen een cross country- en een meer enduro-variant. Maar een ding is zeker, je vergeet deze mooie rondtocht nooit!

Andere activiteiten in Chamonix