Via ferrata in Zell am See - Kaprun


Zoals je mag verwachten van een gebied met zoveel drieduizenders, is er voor liefhebbers van een goeie via ferrata genoeg te doen in en om Zell am See - Kaprun. Zo kun je je James Bond wanen en een dammuur beklimmen. Als dat niet meer uniek is…

Via ferrata’s in Zell am See - Kaprun

Op de dam van het Mooserboden stuwmeer kun je de Klettersteig MoBo 107 klimmen. Recht tegen de 107 meter hoge damwand op: de langste via ferrata op een stuwmeer. En je eindigt ook nog eens op een touwbrug over het diepe dal aan de achter- of voorkant (maar net hoe je het bekijkt) van de stuwdam. Daarnaast heb je in hetzelfde gebied de Klettersteigarena Höhenburg. Hier kun je drie korte via ferrata’s klimmen in verschillende moeilijkheidsgraden. Kinderen kunnen hun lol op met de Limberg-Zwerg, terwijl er voor meer ervaren kletterers de Mooser-Mandl en de Drossen-Hex zijn.

Via ferrata’s in de omgeving van Zell am See - Kaprun

Maar het meeste aanbod aan klettersteigen ligt niet in, maar om Zell am See - Kaprun. Naar het noorden, rond Saalfelden en richting Hochkönig vind je veel meer aanbod van verschillende moeilijkheidsgraden.

Andere activiteiten in Zell am See - Kaprun