Klimmer verongelukt op The Stairway to Heaven klettersteig

The Stauirway to Heaven ladder © Dachstein Salzkammergut

Een tragisch voorval heeft zich voorgedaan in de Oostenrijkse Alpen, waarbij een 42-jarige Britse toerist om het leven is gekomen na een val van maar liefst 90 meter. Het incident deed zich voor op een deel van de zeer beroemde via ferrata Großer Donnerkogel, dat in de volksmond bekend staat als de ‘Stairway to Heaven’. Het ongeluk gebeurde op de beroemde 40 meter lange vrij hangende ladder.

Geen kwade opzet

Een woordvoerder van de politie benadrukte de tragische aard van het incident en heeft kwaad opzet uitgesloten. Naar verluidt was de Brit alleen aan het klimmen op het moment van het ongeval. Hulpdiensten werden snel gealarmeerd en twee helikopters werden ingezet, maar helaas kon geen van beide op tijd ter plaatse zijn. Op dit moment is er geen verdere informatie beschikbaar over de omstandigheden van het ongeluk.

Fotogenieke klettersteig

De ‘ladder naar de hemel’ is erg geliefd bij avontuurlijke influencers en fotografen die er spectaculaire foto’s van maken. Deze trap is een essentieel onderdeel van de klettersteig die naar de naar de top van de Großer Donnerkogel. De top wordt gekenmerkt door een imposant kruis en biedt een adembenemend uitzicht.

Veiligheid op klettersteigen

Ongelukken op klettersteigen zijn relatief zeldzaam maar kunnen zeer ernstige gevolgen hebben. Daarom zijn deze ‘ijzeren-wegen’ niet te onderschatten. Lees hier meer informatie over wat je moet weten als je een klettersteig in wilt gaan.

Rogier

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!