Even wat anders in de bergen: boogschieten!

Redactie · aangepast op 11 augustus 2022 16:00

Het is misschien niet de eerste buitensportactiviteit in de Alpen die in je opkomt, maar in de zomer kan je op veel plaatsen in de bergen boogschieten op zogenaamde 3D-banen!

Leuke outdoor activiteit

Boogschieten is een leuke outdoor activiteit voor het hele gezin en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Boogschieten is prima te leren met wat oefening op schietschijven. Het boogschiet materiaal kan je ter plaatse huren en voor kinderen zijn er lichte pijlen met bogen. Vergeet ook niet een armbeschermer te huren om je tegen de pees van de boog te beschermen.

Verschillende targets

Als je een beetje kan richten, loop je daarna net als op de golfbaan een vaste route over het boogschietparcours. Onderweg probeer je verschillende targets, zoals kunststof schuim dieren, met jouw pijlen te raken. Tijdens het boogschieten kom je vaak op de mooiste plekken in het bos met tussendoor schitterend uitzicht over de omgeving. Boogschietbanen liggen meestal in het bos verscholen, dus het is ook een leuke activiteit als het regent.

Veiligheid

Let vooral goed op de veiligheid, want je schiet met echte pijlen. Zorg er dus altijd voor dat er niemand in het schootsveld loopt en zeker niet in de omgeving van jouw target. Informeer ter plaatse naar de veiligheidsvoorschriften.

Wil jij ook?

Wil je ook eens boogschieten in de bergen? Deze opnames zijn gemaakt op het boogschietparcours bij Scheffau am Wilder Kaiser . Voor meer boogschietlocaties in Oostenrijk kun je hier terecht of natuurlijk bij de lokale VVV.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!