100 toeristen van Duitse berg gehaald door brand

Treinverkeer naar de top van de Brocken was door de brand tijdelijk niet mogelijk

Ongeveer 100 mensen zijn zondag geëvacueerd van de Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland. Er was brand uitgebroken waardoor wandelpaden en een veelgebruikte spoorlijn niet meer te gebruiken waren.

Twee hectare

Onder de top van de 1142 meter hoge Brocken begon het vuur zondagmiddag te branden op een oude vuurplaats. Door een sterk variërende wind verspreidden de vlammen zich snel, waardoor er ongeveer twee hectare land verloren is gegaan. Een woordvoerster van de stad Wernigerode vertelde tegen persbureau dpa dat toeristen die zich in de buurt van de brand bevonden en te voet onderweg waren in veiligheid moesten worden gebracht. Om ervoor te zorgen dat de mensen veilig van de berg konden komen, werden ze geëvacueerd met bussen. In samenwerking met het nationale park werden verschillende wandelpaden afgesloten. Ook het treinverkeer naar de top werd stilgelegd vanwege het gevaar dat van de hete rails kon uitgaan.

Uitzicht vanaf de top van de Brocken

Blusvliegtuigen

Naast ongeveer 120 hulpverleners uit nabijgelegen steden werden ook twee blusvliegtuigen en een blushelikopter ingezet. Omstreeks 21.00 uur meldde de stad dat het vuur onder controle was. Inmiddels was er ongeveer 35.000 liter bluswater vanuit de lucht gedropt.

Brocken

De Brocken is een geliefde bestemming in de Harz, een middelgebergte 120 kilometer ten oosten van het Sauerland. Vooral voor daguitstapjes is de Brocken populair. De Brockenbahn brengt je naar de top van het hoogste punt van Noord-Duitsland, waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt op het laagland.

Roel

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!