Drie kindvriendelijke wandelingen naar mooie bergmeertjes nabij Briançon

Gebnoeg mooie wandelingen voor de hele famile

Lekker op stap met de familie in de Ecrins? Op zoek naar leuke kinderwandelingen? Dat komt goed uit want er is keuze te over. Bergmeertjes zijn een mooi wandeldoel. Er zijn verschillende meertjes waar je al goed heen kunt wandelen met jonge kinderen. In dit artikel drie wandelingen waar je met kinderen vanaf zo’n vijf jaar prima heen kunt lopen.

Op weg naar Lac Fangeas
Geweldig uitzicht bij Lac Fangeas

Lac Fangeas

  • 3-4 uur lopen met kinderen (heen en weer)

Vanaf de laatste parkeerplaats in de Freissinieresvallei loop je over het brede wandelpad omhoog. In het begin richting Dormillouse. Tot de afslag Lac Fangeas. Hier laat je de drukte en het wat saaie pad achter je. Vanaf hier loop je over een steiler en pittiger (nergens gevaarlijk) pad omhoog. Hoe hoger je komt hoe mooier het allemaal wordt. Denk aan bloemenweides, watervallen en kabbelende beekjes. Eenmaal het bos uit klim je op een mooi plateau waar je meteen het kleine meertje zult zien liggen, in een geweldig hoog-alpiene setting. Het is een van mijn meest favoriete wandelingen met mijn kinderen.
Let op: deze wandeling is in het Nationale Parc des Ecrins, honden zijn hier verboden.

Tien tips voor het wandelen met kinderen in de bergen

Uitzicht op de balkonwandeling naar Lac Souliers
Lac Souliers
Een zeer eenvoudige wandeling naar Lac Souliers

Lac Souliers

  • 3 uur lopen met jonge kinderen (heen en weer)

Net onder de Col d’Izoard aan de Arvieux zijde vertrek het populaire pad richting Lac Souliers. Een echte balkonwandeling met een geweldig uitzicht over de Queyras. Je klimt ietsjes meer dan 200 meter omhoog om bij het mooie ronde Souliers meertje aan te komen. Het pad is nergens moeilijk maar wel interessant genoeg om de kinderen blij te houden. Een leuke en zeer eenvoudige wandelingen om de bergbenen van de kinderen te testen.

Let op: zwemmen in bergmeertjes is af te raden. Lees hier waarom.

Uitzicht op Lac Cristol
Forelvissen kan een doel op zich zijn (dagvispassen zijn te koop)
Wandeling naar Lac Cristol met uitzicht op de reuzen van de Ecrins

Lac Cristol

  • 3 uur lopen met jonge kinderen (heen en weer)

Vanaf de Col du Granon kun je heel eenvoudig bij het Lac de Cristol komen. Via een breed karrenspoor of over een iets uitdagendere graat (nog steeds goed te doen voor kinderen) loop je naar de Porte de Cristol. Je loopt continu langs militaire bunkers en muren. Mijn zoon vindt allemaal helemaal geweldig. Voordat je via een mooi smal wandelpad richting het Nevache dal afdaalt. Vanaf de col zie je het Lac Cristol al liggen. Hier kun je kiezen om naar het kleinere Lac Rond te lopen of naar het grotere Lac Cristol. Zeker wat later in de zomer of het begin van de hersft is deze wandeling geweldig als de bosbessenstruiken helemaal rood kleuren.
Als je deze wandeling iets pittiger wilt maken kun je ook vanaf de Bergerie (huisje schaapherder) naar boven lopen, dan komen er zo’n 300 hoogtemeters bij.

Zes fouten die alle ouders maken als ze met hun kinderen de bergen in gaan!

Rogier

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!