Vijf redenen waarom je wandelstokken nodig hebt!

Wandelen is een fantastische manier om aan je dagelijkse dosis beweging te komen, maar waarom zou je het niet naar een hoger niveau tillen? Wat dacht je van een avontuurlijke bergwandeling? En als we het hebben over bergwandelen, dan kunnen we niet voorbijgaan aan een essentieel hulpmiddel: de wandelstok. Denk niet dat alleen ouderen met deze stokken rondlopen; niets is minder waar! Het gebruik van wandelstokken heeft talloze voordelen.

1. Stokken zorgen voor betere houding

Om te beginnen zorgen wandelstokken voor een betere houding tijdens het wandelen. Goed afgestelde stokken, ellebogen in een hoek van 90° of ietsjes minder als je de stok recht voor vast hebt, zorgen ervoor dat je netjes rechtop blijft staan. Door deze houding komt je lichaamsgewicht beter op je voeten waardoor je steviger staat. Let op dat je de stokken iets langer maakt als je aan de afdaling begint!

2. Beter voor je knieën (en andere gewrichten)

Wandelstokken nemen een deel van het gewicht van je lichaam (en rugzak) over. Hierdoor heeft je kniegewricht het een stuk minder zwaar, maar ook je bovenbeenspieren worden ontlast. Dus je beschermt je knieën en ontlast je spieren. Daardoor kun je langer doorgaan met wandelen en worden ook je voetgewricht, heup en ruggengraat ontzien.

3. Beter ademen

Dankzij de rechte lichaamshouding kun je makkelijker je volledige longcapaciteit benutten. Hierdoor is het makkelijker om diep te ademen en zal je uithoudingsvermogen een boost krijgen.

4. Beter evenwicht

De extra grondcontactpunten zorgen voor een beter evenwicht, vooral op uitdagend terrein en tijdens de afdaling. Dit is ideaal voor wandelaars die niet zo heel zeker zijn. Ervaren wandelaars kunnen dit extra evenwicht ook gebruiken om sneller en sportiever af te dalen.

5. Goed ritme (en dus sneller wandelen)

Wandelstokken helpen jou een wandelritme te vinden; door de beweging die ze jou opleggen, word je regelmatiger en efficiënter in jouw wandelpatroon. Door in een regelmatig tempo te lopen, reguleer je ook jouw ademhaling. Het resultaat is dat je sneller bent en minder moe dan bij “gewoon” wandelen.

Dus, als je met wandelstokken op pad gaat, kun je rekenen op meer comfort, een groter uithoudingsvermogen, verbeterde veiligheid en een gezondere houding. Wat wil je nog meer? Trek die wandelschoenen aan, pak je rugzak en wandelstokken, en ga de bergpaden op! !

LEKI

LEKI is hét stokkenmerk! Dit merk is groot in alle buitensportstokken. Skiërs, langlaufers, wandelaars en trailrunners vertrouwen op de jarenlange ervaring van dit hoogwaardige merk. Leki maakt hoogstaande kwaliteitswandelstokken waarmee je duizenden kilometers en honderdduizenden hoogtemeters kunt overwinnen! Een greep uit het aanbod van dit merk.

LEKI Makalu

De Makalu van LEKI is een betrouwbare klassieker waar je altijd op kunt rekenen tijdens het wandelen. Dit model is voorzien van de nieuwe Aergon Air grip. De Aergon Air is een topklasse trekkinggrip met maximale ergonomische ondersteuning, controle en ongekend comfort. De speciale holle kern technologie combineert een lichte constructie met een ruim ondersteunend oppervlak dat aan al je ergonomische behoeften voldoet. Het volledig rubberen oppervlak zorgt voor maximale grip en controle tijdens afdalingen. De schuine hoek ondersteunt je pols voor een goede plaatsing van de stok, wat bijdraagt aan je veiligheid in de bergen. De aluminium schacht geeft de Makalu stabiliteit en stevigheid, waardoor dit model onmisbaar is voor vele wandeltochten.
Advies verkoopprijs: EUR 109,95

LEKI Khumbu AS

De Khumbu AS is de Antishock versie van de populaire Khumbu van LEKI, die helpt om gewrichten, pezen en banden te beschermen. Dit model biedt een volledig scala aan functies voor jouw volgende bergwandeling: Aergon CorTec grips, het Speed Lock + verstelsysteem voor het eenvoudig aanpassen van de lengte en lichtgewicht aluminium schachten. Met deze absolute allrounder overwin je zelfs de zwaarste uitdagingen.
Advies verkoopprijs: EUR 94,95

LEKI Cross Trail Lite Carbon

De Cross Trail Lite Carbon van LEKI is een must-have voor je volgende training in de bergen. Deze stok met drie delen heeft een Cross Shark grip, die perfect is voor snelle hikes en de voordelen van een trailrunning grip combineert met die van een trekking grip. De grip biedt de snelheid van het Shark systeem en de ondersteuning van een hiking grip, met een ergonomisch gevormd oppervlak. De brede polsband van ademend mesh zit comfortabel en verlicht de spanning in je handspieren. Een verlenging op de grip gemaakt van imitatie kurkschuim met open poriën zorgt voor extra grip. De stevige Cross Trail Lite is verstelbaar van 100 tot 135 centimeter en weegt slechts 213 gram, waardoor hij extreem licht is.
Advies verkoopprijs: EUR 169,95

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!