Fotoreport: vergeet de herfst niet!

Ook al zijn de temperaturen momenteel uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar, het zomerseizoen is inmiddels voorbij. De Alpen duiken de herfst in. De afgelopen weekenden waren hier in Tirol een schitterend voorproefje op de “Goldener Herbst” die eraan zit te komen. Het belooft veel goeds voor de rest van oktober. Wat volgt is in mijn ogen misschien wel de mooiste periode van het jaar. Daarom zeg ik: vergeet de herfst niet!

Kalm en kleurrijk

Rogier schreef eerder al 5 perfecte redenen om te gaan wandelen in de herfst die ik volledig kan beamen. Het weer is vaak erg geschikt om lange tochten te maken. Je treft geen zomerse hitte, maar aangename wandeltemperaturen aan. Je kunt met genoeg laagjes kleding nog steeds het hooggebergte in. Wel is het opletten voor de herfstsneeuw en -vorst, waardoor steile wandelpaden (met name op de noordhellingen) glad kunnen worden.

Tegelijkertijd verkleurt het berglandschap van de hoogste toppen tot in de dalen. De allereerste signalen van de herfst zie je al aan de hooggelegen alpenweides, die geleidelijk transformeren van sappig-groen naar wat meer oranjetinten. In de loop van oktober is het de beurt aan de gebieden onder de boomgrens. Hier vindt er bij de loof- en lariksbomen een heuse kleurexplosie plaats. Tijdens de afgelopen twee weekenden ging ik op pad om de eerste tekenen van de herfst vast te leggen in het Wetterstein- en Wilder Kaisergebergte in Tirol. Voor de bonte bomen moeten we nog even geduld hebben, maar hogerop is de herfst al helemaal aangekomen! Een herfstvakantie in de Alpen is een echte geheimtip voor de wandelliefhebber!

Over twee weken ziet het herfstlandschap er zo uit
Henri

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!