Het Zillertal in de zomer: wandelen, fietsen en ontspannen onder de mooiste bergpanorama's

Beeld: ©Zillertal tourismus - Christoph Johann

Komende zomer is het ook weer goed toeven in het Zillertal. Dit Tiroolse dal biedt een overvloed aan sportieve activiteiten en mogelijkheden voor ontspanning. Het staat niet voor niets bekend als het actiefste dal ter wereld! Van wandelen en fietsen tot genieten van culinaire hoogstandjes, je vindt er een perfecte mix van avontuur en rust. Ontdek met ons de gastvrijheid en het plezier van deze prachtige regio, weg van de drukte van het dagelijks leven!

Beeld: ©Zillertal tourismus - Andre Schoenherr

(Gezinsvriendelijk) fietsen en wandelen in het Zillertal

Met zijn schilderachtige bergtoppen, weelderige bossen en ruige rotsen biedt het Zillertal een adembenemend panorama voor liefhebbers van natuur en outdoor activiteiten. Een groot deel van het dal van de Zillertaler Alpen en de nabijgelegen Tuxer Hauptkamm is ook nog eens beschermde natuur, wat het een unieke natuurlijke omgeving maakt. Hierdoorheen loopt zo’n 1.500 kilometer aan wandelpaden: van gezinsvriendelijke thema- en avonturenroutes tot culinaire huttentochten en tochten naar de 72 drieduizend meter hoge toppen van het dal, alles is mogelijk. De bekendste wandelpaden in het natuurpark leiden bijvoorbeeld naar de beschermde Berliner Hütte, die ervaren langeafstandswandelaars kunnen plannen als etappe van de Berliner Höhenweg. Als alternatief leidt de uitdagende Peter Habeler Circuit langs de toppen van het hooggebergte natuurpark. Wielrenners, mountainbikers of gezinnen op zoek naar een meer ontspannen fietsroute kunnen dan weer kiezen uit bijna 1.400 kilometer aan fietsroutes door dit indrukwekkende natuurlijke decor. Ook zijn er genoeg faciliteiten voor e-bikers. Even stoppen onderweg om de jongsten wat te laten uitpuffen? Dat kan op één van de 51 avontuurlijke speelplaatsen op de mooiste locaties, meer dan 30 verfrissende bestemmingen voor waterexcursies en 32 spannende avonturen- en themapaden, die een spannende mix bieden van avontuur, plezier en ontspanning voor jong en oud.

Beeld: ©Zillertal tourismus - Daniël Geiger

Ter land, ter zee en in de lucht

Maar je kunt nog veel meer doen in het Zillertal. Meer dan 20 aanbieders van actie bieden unieke ervaringen zoals raften, paragliding en klimparken. Wie meer van spanning houdt, kan tijdens het canyoning donderende watervallen, geërodeerde rotsen, kristalhelder water en natuurlijke draaikolken bedwingen. Van rustiger water kun je genieten tijdens wandelingen rond de Latschensee of de Fichtensee. Dankzij hun kinderparadijzen - het Fichtenschloss en de Latschenland avonturenwereld - zijn beide meren ook ideale excursiebestemmingen voor gezinnen.

Beeld: ©Zillertal tourismus - Christoph Johann

Werken aan je golfhandicap terwijl de bergen op je neerkijken

Het 18-holes parcours Zillertal-Uderns is niet alleen bijzonder vanwege het omringende bergpanorama. De fairways zijn aangepast aan het natuurlijke terrein en nestelen zich in het landschap. De vroege start van het seizoen, op 16 maart 2024, is ook ongebruikelijk voor het Alpengebied. Vier par-5, negen par-4 en vijf par-3 holes kunnen worden gespeeld tegen de achtergrond van een prachtig Alpenpanorama. De baan is omgeven door zandbunkers en waterhindernissen. Er is ook een ruime driving range, een PGA golfschool en een modern clubhuis met een uitnodigend zonneterras.

Beeld: ©Zillertal tourismus - Christoph Johann

Pak deze zomer korting met de Zillertal Activcard

Met de Zillertal Activcard kun je achterover leunen en het stuur in handen nemen. Met dit alles-in-één ticket kun je niet alleen gratis gebruik maken van het meeste openbaar vervoer in de regio, je krijgt ook toegang tot speciale ervaringen in de bergen. Daarnaast mag je dagelijks gebruikmaken van tien moderne zomerbergliften, die je snel en gemakkelijk naar het startpunt van jouw wandelavontuur brengt. De Zillertal Activcard is geldig van 30 mei tot 27 oktober 2024 (laatste geldigheidsdag) voor 3, 6, 9 of 12 opeenvolgende dagen. De kaart koop je voor je vakantie online in de myZillertal app of bij geselecteerde online shops van de zomerliften. Je kunt ze ook ter plaatse kopen.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Hugo

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!