Alles wat je wil weten voor een gezinsvakantie in Wilder Kaiser-Brixental

Beeld: © Matthäus Gartner - wilderkaiser.info

Wil je deze zomer lekker met het gezin op vakantie? Samen de bergen in en genieten van de mooiste Alpenpanorama’s? En tegelijkertijd activiteiten doen die uitdagend genoeg zijn voor jou als (misschien wel ervaren) bergsporter, maar ook plezier en spanning opleveren voor je kinderen? Dan is het Oostenrijkse Wilder Kaiser-Brixental misschien wel iets voor jou. In deze blog zetten we een aantal gezinsvriendelijke activiteiten én accommodaties voor je op een rijtje, voor jouw perfecte bergsportvakantie!

Wilder Kaiser - Brixental in een notendop

Wilder Kaiser - Brixental ligt ongeveer tussen de Alpenhoofdstad Innsbruck en Salzburg in. In deze regio vind je charmante, typisch Oostenrijkse dorpen als Ellmau, Going, Scheffau en Söll, met elk hun eigen unieke karakter. Het Kaisergebergte, waar deze regio zijn naam aan ontleent, is een indrukwekkend berggebied dat bekend staat als één van de mooiste panorama’s van de Alpen. De hoogste top is de Ellmauer Halt in de gemeente Kufstein op 2.344 meter. Er zijn ongeveer veertig andere toppen, waaronder veel klimtoppen zoals de Karlspitzen, Totenkirchl, Fleischbank, Predigtstuhl, Goinger Halt, Ackerlspitze en Maukspitze. Vanuit Nederland is Wilder Kaiser-Brixental goed bereikbaar per auto, met een reistijd van ongeveer 9 tot 10 uur. Ook met de trein is deze regio heel gemakkelijk te bereiken. De belangrijkste attractie is de overvloed aan wandelroutes, fietspaden en (dus) adembenemende uitzichten. Daarover vertellen we je graag meer!

Wandelen met het hele gezin in Wilder Kaiser - Brixental

Je hebt een grote keuze aan wandelpaden die geschikt zijn voor gezinnen. Deze zijn gemakkelijk begaanbaar, soms zelfs voor kinderwagens. Wil je wat hoger de berg op? Pak dan één van de zomergondelbanen, zodat je je energie (en die van je kinderen) kunt sparen voor het échte wandelwerk. Dit zijn volgens ons de beste keuzes voor gezinswandelingen:

  • De wandeling naar de Rehbachschlucht: kleine watervallen, grote rotsblokken in het water en machtige oude bomen houden de wacht langs smalle paden. Wil je het nog een beetje spannender maken? Loop dan nog een stukje omhoog richting de op 1.000 meter hoogte gelegen berghut Hinterschiesslingalm, waar je geniet van een prachtig uitzicht.
  • Op zoek naar wat verkoeling? Maak dan een wandeling rond de Astbergsee. Niet alleen biedt dit een prachtig panorama, maar je kinderen hebben ook nog een speeltuin én de Pony Alm om te verkennen!
  • Een wat langere, uitdagendere, maar ook spannende wandeling is die van het Hartkaiser circuit. Je krijgt hier een spectaculair uitzicht op de Wilder Kaiser voorgeschoteld én maakt een wandeling langs verschillende uit hout gesneden sculpturen en gebeeldhouwde figuren.

Om de wandelingen nog interessanter voor je kroost te maken, heeft de plaatselijke VVV ook een stempelboekje in het leven geroepen. Zo kunnen ze sparen voor een leuk aandenken na afloop van je zomervakantie in Wilder Kaiser - Brixental.

Beeld: wilderkaiser.info

Laat je kinderen de natuur beleven in één van de zeven bergavonturenparken

Wilder Kaiser - Brixental staat niet voor niets bekend als een echt kinderparadijs. Binnen zijn grenzen vind je maar liefst zeven bergavonturenparken: het hoogste aantal van heel Oostenrijk! In Hochsöll aan de Hohe Salve vind je om te beginnen het Hexenwasser met het langste blotenvoetenpad van Oostenrijk. Behulpzame heksen en toveraars leren je kinderen over de natuur, het maken van heksenbezems of het slijpen van geluksstenen. Een andere attractie is de windharp die gebruik maakt van de wind die over en langs de Wilder Kaiser giert. In Ellmau vind je daarnaast Ellmi’s Toverwereld, een kinderparadijs op 1.555 meter hoogte. Er is een betoverd bos met sprekende bomen, een speeltuin en verschillende natuurleerpaden in de botanische tuin. In de RiesenWelt Hochbrixen, een bergmeer op 1.300 meter hoogte, maak je vervolgens kennis met zeldzame dieren en planten tijdens fraaie panoramawandelingen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van waterpret genieten.

Beeld: © Matthäus Gartner - wilderkaiser.info

Klimmen, klauteren, raften, duiken en zwemmen: alles kan in Wilder Kaiser - Brixental

Of je nu in samen met je kinderen een berg wil beklimmen of afdalen, alles kan in Wilder Kaiser-Brixental. En: alles kan ook samen met je kinderen, zodat je deze momenten met elkaar kunt delen.

  • Daal af langs touwen en spring van watervallen, dat is canyoning. In Wilder Kaiser Brixental is deze bijzondere vorm van bergverkenning mogelijk voor kinderen van alle leeftijden. En volwassenen zijn daarbij ook van harte welkom.
  • Raften is ook mogelijk, op de Tiroler Ache in Kössen. Deze kloof staat ook wel bekend als de Duits-Oostenrijkse Grand Canyon, dus dat zegt vast al genoeg. Deze activiteit is helaas niet geschikt voor de jongste kinderen, aangezien je wel zelf moet kunnen zwemmen.
  • Klimmen is op verschillende plekken mogelijk in Wilder Kaiser - Brixental, met routes voor alle mogelijke niveau’s. Wil jij of je kind dit leren? Ga dan naar de klim- en boulderhallen in Ellmau en omgeving.
  • Er zijn ook meerdere kloven en watervallen die te voet bereikbaar zijn. Minder uitdagend als activiteit, maar toch spectaculair en goed te doen als je kinderen nog wat jonger zijn.
Appartement Troadstadl Brixentalblick

Accommodaties in Wilder Kaiser - Brixental

Bij Villa for You heb je keuze uit meer dan 260 vakantiehuizen in Wilder Kaiser - Brixental, al vanaf €68 per nacht. Zij zijn vakantiehuizenspecialist en hebben een uniek aanbod aan vakantiehuizen op de mooiste locaties in Europa. Villa for You geeft ook vrijblijvend advies op maat en het team van experts heeft persoonlijke kennis van alle vakantiehuizen die ze verhuren. We lichten een aantal accommodaties voor een gezinsvakantie in de zomer in Wilder Kaiser - Brixental voor je uit:

  • Appartement Koglbauer in Söll: twee slaapkamers voor maximaal zes personen én een huisdier. Dit moderne appartement ligt op 1.036 meter hoogte en heeft een geweldig uitzicht over de omliggende Alpenwereld. Al vanaf €68 per nacht te boeken.
  • Appartement Troadstadl Brixentalblick in Westendorf is één van de best beoordeelde appartementen van Villa for You. Het heeft twee slaapkamers en is voor maximaal vijf personen. Het hoogtepunt van dit appartement is het grandioze uitzicht vanaf het privébalkon over het Brixental en de Kitzbüheler Alpen. Al vanaf €115 per nacht te boeken.
  • Op vakantie met een grote familie? Dan is Appartement Anna Maria Christine in Hopfgarten im Brixental iets voor jullie. Deze tot vakantiewoningen omgetoverde woonboerderij kan tot acht personen herbergen, heeft vier slaapkamers en drie badkamers. Vanaf €267 per nacht te boeken.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Hugo
Hugo’s wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!