Zwitserland verrast toeristen met speciale wijntrein

Edo
Bernina Express bij de Berninapas. Beeld: Rhätische Bahn/Andrea Badrutt

De rode treinen van de Rhätische Bahn zijn natuurlijk iconisch. Naast personenvervoer biedt deze Zwitserse spoorwegmaatschappij ook speciale toeristische diensten aan. Nieuw dit jaar is de Bernina Wine Express. Deze brengt treinliefhebbers en wijnliefhebbers naar wijnmakerij La Gatta in Valtellina.

Voor treinliefhebbers en fijnproevers

De reguliere Berninabahn behoort tot het Unesco-werelderfgoed en loopt van Sankt Moritz via Pontresina naar het Italiaanse Tirano. De route loopt door de Berninapas, langs de Morteratschgletsjer, het spiraalviaduct van Brusio en het Lago Bianco. De omgedoopte Bernina Wine Express rijdt van 14 mei tot 25 oktober 2024 door de Zwitserse Alpen. Op de speciale retourreis, die van dinsdag tot en met vrijdag te boeken is, kunnen treinliefhebbers en fijnproevers de indrukwekkende natuur ervaren door de moderne panoramische ramen van de Bernina Express.

Bernina Express in Tirano. Beeld: Rhätische Bahn/Christof Sonderegger

Zwitsers Alpenpanorama ontmoet Italiaans wijngenot

Eenmaal aangekomen in Tirano is er een transfer naar de Italiaanse wijnmakerij La Gatta in Valtellina inbegrepen. Tijdens een exclusieve rondleiding door de pittoreske wijngaarden en de eeuwenoude wijnkelder dompelen gasten zich onder in de geschiedenis van het voormalige klooster uit de 16e eeuw. De unieke klimatologische omstandigheden bieden nog steeds de beste omstandigheden voor langdurige en volle wijnen, waarvan vier rode wijnen. Deskundige en opwindende inzichten in de ontwikkeling van de typische rode wijnen uit Valtellina - genoemd naar de gelijknamige vallei in Valtellina - begeleiden het aperitief en de culinaire specialiteiten die tijdens de lunch aan de gasten worden geserveerd.

Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren