Embrun

Watersport en bergsport naast elkaar!

Kun je niet kiezen tussen water en bergen? Dan is Embrun dé vakantiebestemming voor jou! Midden in de Franse Alpen vind je namelijk het Lac de Serre-Ponçon: een gigantisch stuwmeer waar zwemmers, zonaanbidders, zeilers, suppers, vissers, kiters én surfers hun hart op kunnen halen. En direct naast dit meer beginnen geweldige wandelpaden, mountainbiketracks en liggen verschillende mooie bergcols op racefietsers te wachten. Houd je dus én van watersport én van bergsport, dan zit je hier helemaal goed!

Waar ligt Embrun en het Lac de Serre-Ponçon?

Het meer van Serre-Ponçon ligt bij het stadje Embrun, precies tussen de Zuid-Franse steden Briançon en Gap in het departement Hautes-Alpes. Vanuit Nederland en België is het dus een aardig eindje rijden, maar de zuidelijke ligging van dit gebied maakt dat het in de zomer (meestal) goed weer is én je krijgt er een behoorlijk unieke mix van water- en bergsport voor terug!

Waar te overnachten bij Embrun/Lac de Serre-Ponçon

Rondom het meer vind je veel campings waar je de keuze hebt tussen mobilhomes, luxe tenten of waar je zelf je tent of caravan neer kunt zetten. Daarnaast vind je in alle dorpjes rondom het meer prima gîtes (bed en breakfasts) en ook kun je vrij eenvoudig goede appartementen vinden. Natuurlijk zijn er ook hotelletjes te vinden.

Wat te doen in Embrun en het Meer van Serre-Ponçon

Je hoeft je bang te zijn dat je je gaat vervelen rond het Meer van Serre-Ponçon. Zo goed als alle bergsporten zijn mogelijk, net zoals alle watersporten die je op zoetwatermeren kunt doen. Denk aan wandelen, fietsen, mountainbiken en parasailen in de bergen en aan zeilen, wakesurfen, waterskiën, kiten, en kanoën op het water. Ook staat dit meer bekend om de enorme meervallen, snoeken en forellen, dus ook sportvissers kunnen hier hun lol op.

Het weerbericht voor Embrun/Lac de Serre-Ponçon