Embrun

Watersport en bergsport naast elkaar!

Kun je niet kiezen tussen water en bergen? Dan zit je bij het Serre Ponçon meer in Embrun helemaal goed! Midden in de Franse Hautes Alpes ligt een groot meer waar zwemmers, zonaanbidders, zeilers, suppers, vissers, kiters en surfers hun hart op kunnen halen. En direct naast dit meer beginnen geweldige wandelpaden, mountainbiketracks en liggen verschillende mooie bergcols op racefietsers te wachten. Kortom: als je én van watersport én van bergsport houdt, dan zit je hier helemaal goed!

Ligging Serre Ponçon

Serre Ponçon en het leuke stadje Embrun liggen precies tussen de Zuid-franse steden Briançon en Gap in. Het is dus wel even een stukje rijden vanuit Nederland en België, maar daar krijg je wel een vrij unieke mix tussen water, bergen en goed weer voor terug!

Wat te doen bij Serre Ponçon

Je hoeft je geen moment zorgen te maken dat je jezelf gaat vervelen nabij Serre Ponçon. Zo goed als alle bergsporten zijn mogelijk, net zoals alle watersporten die je op zoetwatermeren kunt doen. Denk aan wandelen, fietsen, mountainbiken en parapenten in de bergen en aan zeilen, wakesurfen, waterskiën, kiten, en kanoën op het water. Ook staat dit meer bekend om de enorme meervallen, snoeken en forellen, dus ook sportvissers zitten hier helemaal goed!

Het weerbericht voor Serre Ponçon

Waar te overnachten bij Serre Ponçon

Rondom het meer vind je veel campings waar je de keuze hebt tussen mobilhomes, luxe tenten of waar je zelf je tent of caravan neer kunt zetten. Daarnaast vind je in alle dorpjes rondom het meer prima gîtes (bed en breakfasts) en ook kun je vrij eenvoudig goede appartementen vinden. Natuurlijk zijn er ook hotelletjes te vinden.