Rol in een grote bal de berg af!

In de Vogezen op de Ballon d’Alsace (de naam van de berg heeft hier echt niets mee te maken) kun je in een enorme bal van de berg af rollen. En dat klinkt als een bijzondere, spannende en grappige activiteit. Deze ballen zijn weliswaar niet nieuw, al sinds de negentiger jaren zien we deze her en der rond rollen, Zorbing heet dit, maar ermee van een berg mee afrollen is wel degelijk een unieke ervaring!

Plezier (en een beetje spanning) gegarandeerd

De Acro Bulle is een bal van 3,5 meter in diameter. Je wordt hier met zijn tweeën, tegenover elkaar, in vastgegespt en dan rol je zo’n 100 meter naar beneden. De bal rolt over een grashelling maar gaat ook meerdere keren over hobbels en botst tegen bomen aan. Het voelt misschien een beetje alsof je in een enorme wasmachine zit. Plezier (en een beetje spanning) gegarandeerd. De afdaling kost 16 euro voor twee personen en is zeker het proberen waard. Je mag de bal in als je met gestrekte armen boven de 1,60 meter uitkomt.

Nog veel meer te doen

Naast deze Acro Bulle kun je op bij Ballon D’Alsace Aventure nog veel meer. Zo is hier een acrobranche (boomklimpark, kun je hier elektrische mountainbikes en steps huren, kun je canyoningen en is er een gemotoriseerde tokkelbaan. Ben je op zoek naar nog meer leuke activiteiten in de Vogezen? Kijk dan eens op onze regiopagina voor dit Frans middelgebergte!

Rogier

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!