Weer in de bergen

Weerman Roel van den Bekerom vertelt je alles over het bergsportweer in de Alpen! Met zijn jarenlange ervaring als wintersportweerman van wintersport.nl (sinds 2009) is hij eerlijk en betrouwbaar over de weersvooruitzichten. Ook in de zomer, want misschien nog meer dan in de winter ben je voor buitenactiviteiten in de zomer gebaat bij goed weer.

Tot medio juni wisselvalligheid troef

Weerbericht van vrijdag 9 juni door weerman Roel

Zo droog en stabiel het in de Benelux is, zo wisselvallig is het in de Alpen en dat al weken. Daarin komt de komende tijd weinig verandering, al zijn er zeker mooie en droge momenten. Vooral in de Noord-Alpen. Laten we beginnen met Europa. De luchtdrukverdeling lijkt wel vastgeroest. Een sterk omvangrijk hogedrukgebied boven Noord-/Noordwest-Europa zorgt al weken voor droog en zonnig weer in grote delen van de Britse Eilanden, de Benelux en het noorden van Duitsland.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Weersverwachting Alpen

Hieronder vind je de dagelijkse weer- en neerslagkaarten voor de Alpen van ons eigen weermodel. Dit model hebben we met een realistische en kritische blik zelf ontwikkeld. Klik op kaart naar keuze en je wordt up-to-date gehouden met de laatste weersverwachting voor de Alpen.

Vandaag
Morgen
ma 12 jun
di 13 jun
wo 14 jun
do 15 jun
Neerslag
Zon
Temperatuur

Weerberichten

Tot medio juni wisselvalligheid troef

Zo droog en stabiel het momenteel in de Benelux is, zo wisselvallig is het in de Alpen en dat al weken.

Wat doet het weer in de bergen deze zomer?

Het voorjaar vordert en dat betekent dat de bergregio's zich volop voorbereiden op het zomerseizoen. Dat geldt ook voor ons als het gaat om weersinformatie.

Zomerweer herstelt zich snel

De afgelopen week was een tijdelijke maar heftige onderbreking van het zomerweer. Flinke onweersbuien en recordhoeveelheden regen in Vorarlberg voorkomen echter niet dat het zomerweer terugkeert.