Weer

Weerman Roel van den Bekerom vertelt je alles over het bergsportweer in de Alpen! Met zijn jarenlange ervaring als wintersportweerman van wintersport.nl (sinds 2009) is hij eerlijk en betrouwbaar over de weersvooruitzichten. Ook in de zomer, want misschien nog meer dan in de winter ben je voor buitenactiviteiten in de zomer gebaat bij goed weer.

Zomerweer herstelt zich snel

Weerbericht van maandag 22 augustus door weerman Roel

De afgelopen week gaf een tijdelijke maar heftige onderbreking van het zomerweer. Flinke onweersbuien en recordhoeveelheden regen in het Oostenrijkse Vorarlberg voorkomen echter niet dat het zomerweer terugkeert. Deze week krijgen we opnieuw bijzonder fraai weer in de Alpen. Het begon donderdag (18 augustus) met een groot onweerscomplex dat vanaf de Middellandse Zee naar Italië en het zuidoosten van Oostenrijk trok.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Weersverwachting Alpen

Hieronder vind je de dagelijkse weer- en neerslagkaarten voor de Alpen van ons eigen weermodel. Dit model hebben we met een realistische en kritische blik zelf ontwikkeld. Klik op kaart naar keuze en je wordt up-to-date gehouden met de laatste weersverwachting voor de Alpen.

Vandaag
Morgen
zo 5 feb
ma 6 feb
di 7 feb
wo 8 feb
Neerslag
Zon
Temperatuur

Weerberichten

Zomerweer herstelt zich snel

De afgelopen week was een tijdelijke maar heftige onderbreking van het zomerweer. Flinke onweersbuien en recordhoeveelheden regen in Vorarlberg voorkomen echter niet dat het zomerweer terugkeert.

Aanhoudend warm, afnemende onweerskans

De zomer zit stevig in het zadel, ook komende week. Bovendien is de kans op onweer relatief klein, in tegenstelling tot afgelopen weekend.

Aanhoudend warm met warmteonweer

Het warme zomerweer houdt aan. Dat geldt ook voor de onweerskansen maar die zullen je vakantie in de bergen niet kunnen vergallen.