Aravis

De Aravis is het berggebied rondom de Franse dorpen La Clusaz en Le Grand Bornand. Het gebied kenmerkt zich door de markante, op het oog bijna scheef liggende bergtoppen. Het is een zeer divers gebied, waar je veel verschillende activiteiten kunt ondernemen. De mooie uitzichten op de Mont Blanc en het Meer van Annecy op korte afstand maken dit tot een veelzijdige regio. En een ander groot voordeel: het is niet zo heel ver rijden.

Wild en lieflijk

De Aravis ligt een beetje in de schaduw van de Mont Blanc. Je hebt vanaf veel plekken een prachtig uitzicht op de hoogste berg van de Alpen, maar de bergen in het Massif des Aravis zijn echt een stuk lager. Dat zorgt ervoor dat het zomerseizoen eigenlijk vrij vroeg begint (de sneeuw is wat eerder weg) en laat eindigt. Toch zijn de bergen hier ruig. De hoogste toppen doen qua looks niet onder voor de echte Alpenreuzen, terwijl de hoogste toppen hier bij lange na de 3000 meter niet halen. Het zorgt voor enerzijds voldoende uitdaging voor gevorderde bergsporters, maar ook voor veel lieflijke alpenweides waar iedereen van de pracht van de bergen kan genieten.

Wat te doen in Aravis

Highlights in Aravis

Ieder wat wils

De Aravis is dus een regio met voor ieder wat wils. Van mountainbiken tot wandelen, van via ferratta’s tot diverse routes om te klimmen, je gaat het hier vinden! Het maakt de Aravis tot een perfecte bestemming voor een eerste echte kennismaking met de Alpen in de zomer.

Lammergier

Het toffe is dat de Aravis in de zomer echt prachtig is met veel weides die in bloei staan, terwijl je op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Mont Blanc ziet liggen. Verder is er ook qua wilde dieren genoeg te zien. Van gemzen, steenbokken en marmotten tot zelfs de grootste roofvogel van de Alpen, de lammergier. Wanneer je een lammergier in het echt ziet vliegen is dat een waanzinnige belevenis!

Dorpen in de Aravis

Je vindt in de Aravis veel traditionele Franse bergdorpen. Uiteraard vind je ook in deze regio de appartementencomplexen waar Frankrijk in de winter om bekend staat, maar die zijn in de Aravis bijzonder kleinschalig. Genieten dus in de schitterende dorpen van deze regio, waarvan La Clusaz en Le Grand Bornand de bekendste zijn. In de winter is La Clusaz een dorp waar sportiviteit en luxe hand in hand gaan en eigenlijk is dat in de zomer niet anders. In het centrum van het traditionele dorpje bruist het van de activiteiten en vind je vele winkels en terrassen. Misschien nog een stukje mooier dan La Clusaz is het iets verderop gelegen Le Grand Bornand. Hoewel het wel duidelijk rustiger is dan La Clusaz wordt Le Grand Bornand gekenmerkt door de vele traditionele chalets. Manigod is daarentegen een rustig bergdorpje met een wat hoger gelegen satellietstation. Hier kom je echt voor je rust en het is beduidend minder bruisend dan Le Grand Bornand en La Clusaz. De beklimming naar de Col de Croix Fry loopt door Manigod. Saint-Jean-de-Sixt is qua dorp niet bijzonder inspirerend, maar ligt strategisch wel heel goed als je de Aravis wilt verkennen. Het verblijf hier is over het algemeen net wat goedkoper en je zit binnen een paar autominuten in zowel Le Grand Bornand als La Clusaz.

Het weerbericht voor de Aravis