Wandelen in Aravis

Wandelingen in alle soorten (van een eenvoudige halve dagtocht tot een meerdaagse huttentocht) zijn volop aanwezig in de Aravis. Vanuit vrijwel ieder dorpje kun je mooie wandelingen maken naar prachtige meren, watervallen en hoge toppen. Vaak heb je een mooi uitzicht op de eeuwige sneeuw van de Mont Blanc. Ook qua fauna is er genoeg te zien. Steenbokken, marmotten en gemzen leven in deze regio, maar het meest bijzondere dier is de lammergier, de grootste roofvogel van de Alpen.

Bergwandelingen maken met het gezin in de Aravis

Wil je van de bergen genieten, maar heb je de energie niet voor een hele heftige of lange tocht? Of wil je met kleine kinderen een wandeling maken? Dan zijn er in de Aravis meer dan voldoende mogelijkheden. In La Clusaz kun je met de gondel naar de Beauregard. Op dit plateau kun je gemakkelijke wandelingen maken en de lift brengt je ook weer naar beneden. Ook de Col des Annes bij Le Grand Bornand is een geliefd gebied voor een niet al te moeilijke wandeling. Kinderen zullen het erg naar hun zin hebben bij het Lac des Confins in La Clusaz.

Langere of meer uitdagende tochte in de Aravis

In het hogere gedeelte van de Aravisketen zijn de paden vaak moeilijk te begaan: steile puinhellingen en paden vol (scherpe) stenen kom je hier veel tegen. Dit vind je vooral rond de Pointe Percée: niet makkelijk, wel mooi. Maar ook rond de eerder genoemde Col des Annes en de Col des Aravis kun je dagtochten maken door dit bergmassief. Hierbij kun je denken aan tochten als de Tête Pelouse, naar de Col de Portette en naar het Pointe de Mandallaz. Nog langere tochten maken? Denk dan eens aan de tweedaagse Tour de la Pointe Percée. Meer tips vind je in dit boekje.

Andere activiteiten in de Aravis