Beaufortain

Vlak boven Albertville rij je een wereld in van sprankelende rivieren, groene alpenweiden en een verbluffend uitzicht op de Mont Blanc. Welkom in de Beaufortain. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. Vanuit authentieke dorpjes heb je voldoende keuze om leuke sporten te doen.

Ligging Beaufortain

De Beaufortain ligt net boven Albertville. Je hebt hier een schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Ook is hier, op een steenworp afstand van de Tarentaise vallei, de ski-industrie kleinschalig gebleven. Dat maakt dit gebied in de zomer een erg prettige streek. Je vindt hier veel bossen en hoger op de berg bloemrijke alpenweiden. In deze weiden vind je koeien die de bekende overheerlijke Beaufortkaas maken.

Wat te doen in de Beaufortain

Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, parapenten. Bijna alle zomerse bergsportactiviteiten zijn hier goed te doen. Je vindt in de Beaufort geweldige wandelpaden, enorm veel mooie mountainbike mogelijkheden en wereldberoemde bergcols. De Tour de France komt hier bijna elk jaar langs en dat is niet voor niets.

Highlight Beaufortain

Gezellige dorpjes in de Beaufortain

Alle dorpjes in de Beaufortain zijn mooie chaletdorpjes. Je vindt hier veel kleinschalige winkeltjes, restaurants en accommodaties. Een heerlijke plek om bij te komen en vakantie te vieren.

Het weerbericht voor de Beaufortain