Beaufortain

Vlak boven Albertville rij je een wereld in van sprankelende rivieren, groene alpenweiden en een verbluffend uitzicht op de Mont Blanc. Welkom in de Beaufortain. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. Vanuit authentieke dorpjes heb je genoeg keuze aan bergsporten!

Waar ligt de Beaufortain?

De Beaufortain ligt net boven Albertville, in de regio Savoie/Haut Savoie. Ook is hier, op een steenworp afstand van de Tarentaise-vallei, de ski-industrie kleinschalig gebleven, wat tot gelukkig gevolg heeft dat de dorpen in dit gebied authentiek zijn gebleven. Dat maakt dit gebied ook in de zomer een erg prettige streek voor een vakantie in de bergen. Je vindt hier veel bossen en hoger op de berg bloemrijke alpenweiden. In deze weiden vind je koeien die de bekende en overheerlijke Beaufortkaas maken.

Wat te doen in de Beaufortain

Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, parapenten. Bijna alle zomerse bergsportactiviteiten zijn hier goed te doen. Je vindt in de Beaufort geweldige wandelpaden, enorm veel mooie mountainbikemogelijkheden en wereldberoemde bergcols. De Tour de France komt hier bijna elk jaar langs en dat is niet voor niets!

Highlight Beaufortain

Gezellige dorpjes in de Beaufortain

Alle dorpjes in de Beaufortain zijn mooie chaletdorpjes. Je vindt hier veel kleinschalige winkeltjes, restaurants en accommodaties. Een heerlijke plek om bij te komen en zomervakantie te vieren.