Mountainbiken in Beaufortain

In de Beaufortain vind je maar liefst 160 kilometer en 41 bewegwijzerde enduro-, cross-country- en downhill-mountainbikeroutes. En met het mountainbikegebied Les Saisies om de hoek heb je meer dan voldoende downhill mogelijkheden. Voor mountainbiken zit je hier dus helemaal goed! Bij de VVV kun je voor enkele euro’s het boekje ‘Itinéraires VTT en Beaufortain’ kopen en dat is zeker de moeite waard. Hier staan veel leuke ideeën in!

Downhillen in de Beaufortain

Het skigebied Les Saisies is in de zomer een echt mountainbikegebied. Twee liften bedienen 13 afdalingen van alle niveaus. Je vindt hier, met bijvoorbeeld de Pikachu-afdaling, leuke tracks voor de kleintjes! Daarna kun je verder afdalen met 5 enduroroutes naar de dorpen lager in het dal. In Les Saisies vind je ook een leuke verharde pumptrack. Kortom, je hebt hier te maken met een echte MTB-bestemming.

Enduro en Cross Country in de Beaufortain

Net als op veel plaatsen in Frankrijk mag je in de Beaufortain op alle wandelpaden ook mountainbiken. Met het gebruik van het boekje ‘Itinéraires VTT en Beaufortain’ kun je eenvoudig de mooiste paden vinden voor ieder type mountainbiker. Van afdalingen voor kinderen en beginners tot gave lange tochten voor gevorderden. Je hebt in de Trail Mine, zoals het gebied van Arêches-Beaufort heet, genoeg paden en afdalingen voor maandenlang mountainbikeplezier! Typisch voor het gebied is wel dat het aardig technisch is. Het scheelt als je een ‘neusdraai’ kunt maken op één van de vele haarspeldbochten, al zijn er zeker routes (zoals Marcôt en Cuvy) waar je aan je techniek kunt sleutelen.

Andere activiteiten in de Beaufortain