Nieuws

Let op: hoog water maakt kajakken gevaarlijker

Vanwege de vele sneeuwval en regen dit voorjaar zijn veel rivieren in de Alpen hoger dan normaal. Dat is goed nieuws voor wildwaterfanaten. Dit betekent ook dat het kajakseizoen langer zal zijn dan normaal.

Zomergebruik van gondel Matrei ingekort

De Schultz Gruppe wil de exploitatie van de Goldriedbahn in het Oostenrijkse Matrei in Oost-Tirol in de zomer inkorten vanwege de lage bezettingsgraad. Volgens de exploitatieverplichting zou deze echter elf weken in bedrijf moeten zijn, dus de vraag is of dit wel wettelijk mag.

Kamperen met name in Oostenrijk flink duurder

Wie traditiegetrouw zijn zomervakantie op een Oostenrijkse camping doorbrengt, zal dit seizoen flink meer kwijt zijn. De overnachtingen zijn bijna tien procent duurder geworden dan vorig jaar.

Interview: Hoe staat het met het Oostenrijkse toerisme?

Hoe staat het met het Oostenrijkse toerisme? We spraken erover met Astrid Steharnig-Staudinger – CEO van Österreich Werbung – en minister voor economie en werkgelegenheid Martin Kocher.

Betere informatie over toestand Oostenrijkse bergpassen

Een ritje over de Großglockner Hochalpenstraße is voor veel Nederlanders een geliefde dagtrip tijdens een vakantie in de deelstaten Salzburg of Karinthië. Maar liefst 50 miljoen mensen volgden reeds de 48 km lange panoramische tolweg langs Oostenrijks hoogste bergtop.

Noodkreet: te weinig geld voor berghutten en wandelpaden

De Oostenrijkse Alpenclubs luiden de noodklok. Er is een structureel tekort aan middelen om berghutten en wandelpaden in Oostenrijk te onderhouden. 272 hutten en 50.000 kilometer aan wandelpaden verkeren in acute nood, aldus de overkoepelende vereniging VAVÖ.

Oostenrijk vraagt hulp bij het spotten van lammergieren

Met een spanwijdte van 2,90 meter is de lammergier een van de grootste en indrukwekkendste vogels in Europa. Nadat de soort in de 20e eeuw in Oostenrijk werd uitgeroeid, werpen de pogingen tot herintroductie langzaam vruchten af en kunnen toeristen ze weer sporadisch spotten.

Bizar: wandelaarster met rolkoffer zit vast in steile rotswand

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei vond een opmerkelijke reddingsoperatie plaats op de Salève. Kort voor middernacht ontving de bergredding een noodoproep van een 19-jarige wandelaarster die vastzat midden in een steile rotswand boven Collonges-sous-Salève.

Noodweer afgelopen najaar vernietigt 30 km aan paden en 45 % van bruggen in Ecrins massief

2023 was een heftig jaar in het populaire Écrins-massief in de Franse alpen, met hevige regenval, puinlawines en overstromingen. Hierdoor is enorme schade aangericht aan de wandelpaden en bruggen in dit nationale park.

Nieuw bergstation op Dachstein opent 24 mei

De Dachstein Gletscher is een van de grote trekpleisters van de regio Schladming-Dachstein in Oostenrijk. Vanaf 24 mei wordt hier het vernieuwde bergstation in gebruik genomen met een aantal leuke nieuwigheden.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!