Canyoning in Jungfrau


In de Jungfrauregio heb je een aantal opties om aan canyoning te doen. Voor een aantal daarvan moet je wat verder reizen of worden er vanuit Interlaken excursies aangeboden.

Canyoning in de Jungfrauregio

Vooral in de gemeente Grindelwald heb je een aantal plekken waar je kunt canyonen. De Grimsel begint met een 50 meter lange abseil en gaat daarna verder door een bergkloof vol sprongen en glijbanen. Toegankelijk vanaf 14 jaar en duurt inclusief verplaatsing ongeveer vijf uur. Een andere optie is de Interlaken Canyoning: iets minder uitdagend en lang (al met al ben je drie uur onderweg), maar nog steeds vol val alles wat canyoning zo geweldig maakt. Vanaf 12 jaar.

In de Jungfrauregio zelf zijn geen canyoningopties. Daarvoor moet je naar Interlaken waar zich een geschikte vallei bevindt. Vanuit Interlaken gaan er ook excursies naar twee andere plekken: Chli Schliere (uitdagend!) en Grimsel.

Canyoning in de buurt van de Jungfrauregio

Voor doorgewinterde canyoneers is er in de buurt ook nog een route die je absoluut gedaan moet hebben: de Chli Schliere. Deze tour duurt 7.5 uur, waarvan je drie tot vier uur in de canyon en in het water bezig bent. De Chli Schliere biedt de meeste uitdaging van alle canyoning-opties is dit gebied, en is dus ook alleen maar toegankelijk als je een goede conditie hebt en weet wat je doet. Kinderen zijn vanaf 14 jaar welkom.

Maar je kunt ook op andere manieren genieten van de kloven van de Jungfrauregio

Deze suggesties passen weliswaar niet helemaal in dit kader. Maar omdat ze wel in een kloof plaatsvinden, melden we ze hier toch. De Canyon Swing in de Glacier Canyon geeft je namelijk de mogelijkheid om door een kloof heen te bungeejumpen. Boven het kolkende water van de Lütschine rivier bereik je een snelheid van ongeveer 120 km/u, dus dit is een activiteit voor de adrenalinejunkies. Een andere, iets minder dramatische, optie is the Spiderweb in dezelfde Glacier Canyon. Dit net hangt zeven meter boven de Lütschine en geeft je de mogelijkheid om al klauterend, kruipend en springend de kloof op een andere manier te bekijken. De hele canyon wordt 's avonds ook vaak verlicht met een lichtshow en is daarnaast ook gewoon als wandeltocht te ontdekken.

Andere activiteiten in de Jungfrauregio