Mountainbiken in Jungfrau

Wie houdt van mountainbiken kan zijn lol op in de Jungfrauregio. Zo vind je hier 17 trails en tochten plus een pumptrack in Hasliberg. Je kunt er zelf meerdaagse tochten maken, waarbij je bagage wordt meevervoerd.

Mountainbiken in de Jungfrauregio

Er zijn verschillende tours die je kunt maken, vele daarvan zoals de Eiger Loop, de Jungfrau Loop of de Gravel Eiger Loop, nemen je mee rond de beroemdste bergen van de Jungfrauregio. Voor de diehard MTB-fans is er de uitdagende Grütch-trail bij Winteregg. Ook komen etappes elf en twaalf van de Zwitserse National Bike Route door de Jungfrau. Deze route van in totaal 16 etappes start in Scuol en eindigt in Leysin. Je kunt natuurlijk deze hele route mountainbiken, of gewoon de losse etappes doen tijdens je zomervakantie in de Jungfrau. Wel belangrijk: check van tevoren of de route die je wilt fietsen toegankelijk is voor mtb’s. En voetgangers hebben hier altijd voorrang.

E-mountainbiken, verhuurbedrijven en accomadaties in de Jungfrau

Trek je het niet op eigen kracht, dan zijn er diverse verhuurbedrijven in de regio die e-bikes verhuren. Doordat er daarnaast zoveel tracks zijn en het een onderdeel is van de National Bike Route, vind je er ook veel MTB-vriendelijke accommodaties, fietswinkels en tevens transportmogelijkheden voor je mountainbike, zoals de bus, trein of berglift.

Andere activiteiten in de Jungfrauregio