Fietsen in Jungfrau

De Jungfrauregio is op het eerste gezicht niet direct een beroemde fietsregio. Dat gezegd hebbende vind je hier natuurlijk wel geweldige bergwegen, fraaie beklimmingen en dat allemaal met dat wonderschone uitzicht op de grote noordwanden van de Eiger en de Jungfrau.

Beklimmingen in de Jungfrauregio

Vanuit Grindelwald kun je een aantal mooie Alpencols bedwingen. De zwaarste is waarschijnlijk de Männlichen. Maar liefst 10.1% gemiddeld met een piek in de laatste van de bijna 13 kilometer van tegen de 20%. Een andere beklimming vanuit Grindelwald is de Grosse Scheidegg. Niet de langste (hij is nog geen 10 kilometer lang), maar vooral het gemiddelde stijgingspercentage van 9.3% hakt erin. De laatste helft komt nauwelijks onder de 10%, wat dit wel een heftige beklimming maakt. Je kunt deze col ook vanuit Meiringen bedwingen, dan is hij langer maar iets minder heftig (16.1 km tegen 7,9% gemiddeld). Vanuit Stalden kun je daarnaast de Hintisberg op: 8.5km tegen 11% gemiddeld met een piek van 22.6%. Ook voorwaar geen kleine jongen.

Beklimmingen in de buurt van de Jungfrauregio

Om de hoek van de Jungfrau liggen een paar bergpassen die wellicht wat bekender zijn: de Grimselpass en de Sustenpass. Beide zijn wat minder extreem dan de beklimmingen in de Jungfrauregio zelf, maar nog steeds echt de moeite waard. De Sustenpass geeft je bijna 28 kilometer aan fietsplezier (tegen een ‘bescheiden’ gemiddeld 5.9% stijging), de Grimselpass houdt het bij een bescheiden 6 kilometer (6.9% gemiddeld) aan haarspeldbochten.

Andere activiteiten in de Jungfrauregio