Stubaital

Beeld: stubai.at

Het Stubaital is een prachtige vallei gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het strekt zich uit vanaf de stad Innsbruck in het noorden tot aan de Stubaier gletsjer. In de zomer biedt het Stubaital een prachtige omgeving voor wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en andere buitenactiviteiten. De vallei wordt omringd door indrukwekkende bergpieken, waaronder de Stubai Alpen, die talloze routes en paden bieden voor avonturiers van alle niveaus. Naast de natuurlijke schoonheid biedt het Stubaital ook een scala aan accommodaties, restaurants en wellnessfaciliteiten om bezoekers te verwelkomen en te ontspannen na een dag vol activiteiten in de bergen. De pittoreske dorpen in de vallei hebben hun eigen charme en bieden een authentieke Oostenrijkse ervaring.

Waar ligt het Stubaital?

Het Stubaital ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ten zuiden van de stad Innsbruck. Deze vallei strekt zich uit over ongeveer 35 kilometer en wordt omringd door de indrukwekkende Stubaier Alpen, met als hoogtepunt de Stubaier gletsjer. Het Stubaital is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Voor reizigers die met het vliegtuig komen, is de dichtstbijzijnde luchthaven Innsbruck Airport, op ongeveer 20 kilometer afstand. Kom je met de auto, dan is het Stubaital bereikbaar via de Inntal Autobahn (A12). Vanuit Innsbruck neem je de afslag naar de Brenner Autobahn (A13) richting het zuiden en vervolgens de afslag Schönberg. Vanaf daar volg je de borden naar het Stubaital. De reis vanuit Nederland naar het Stubaital duurt ongeveer 9 tot 10 uur, afhankelijk van de vertreklocatie en verkeersomstandigheden. Reizigers met de trein kunnen eerst naar Innsbruck Hauptbahnhof reizen. Vanaf daar rijden er regelmatig bussen en regionale treinen naar de verschillende dorpen in het Stubaital. Deze bussen en treinen bieden een comfortabele en schilderachtige reis door het Tiroler landschap naar je bestemming.

Beeld: stubai.at

Wat zijn de bekendste dorpen van het Stubaital?

Als bergsporter kom je uit in dorpen als Fulpmes, Neustift, Mieders en Telfes. Deze dorpen vormen de kern van de vallei en bieden tal van activiteiten en voorzieningen voor zomerbezoekers. Fulpmes staat bekend om zijn prachtige wandelpaden en het avonturenpark StuBay, waar gezinnen genieten van zwembaden en wellnessfaciliteiten. Neustift, het grootste dorp in de vallei, is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende bergen en gletsjers, met tal van wandelroutes en mogelijkheden voor paragliden. Mieders biedt toegang tot de Serlesbahnen, een populaire bestemming voor wandelen, rodelen en het verkennen van de natuur. Telfes, gelegen in het zonnige gedeelte van het dal, trekt bezoekers met zijn alpenbloementuin en talrijke mountainbikeroutes. Deze plaatsen, met hun diverse aanbod aan buitenactiviteiten, schilderachtige landschappen en gastvrije accommodaties, maken het Stubaital tot een ideale bestemming voor een zomervakantie.

Beeld: stubai.at

Bergsportactiviteiten in het Stubaital

Andere highlights van het Stubaital

Goedkoop op vakantie in het Stubaital met de Stubai Super Card/Stubai Card

Als je bij één van de partners van de plaatselijke VVV verblijft, krijg je via de Stubai Super Card korting op een breed scala aan diensten of extra bonusservices. Je maakt dan gratis gebruik van de verschillende kabelbanen in de regio én het ov, mag gratis rodelen op de zomerrodelbaan in Mieders en krijgt gratis toegang tot de binnen- en buitenzwembaden. De Stubai Card is het alternatief, voor als je niet bij één van de partners verblijft. Hij is te koop bij de VVV-kantoren of bij de vier bergbanen en geeft dezelfde kortingen als de Super Card.

Faciliteiten

Bikepark
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Golfbaan
Rodelbaan
Highrope parcour

Hiervoor ga je naar Stubaital

Huttentochten

tip!

Op de uitlopers van de Stubaier Alpen vind je tal van hutten en wandelingen door ongerept terrein. Ideaal voor huttentochten.

Highlights

Tussen de Stubaier Gletscher en de grote stad Innsbruck vind je alles wat je hartje begeert. Zowel natuurliefhebbers als mensen die graag een dagje shoppen komen in het Stubaital aan hun trekken. van shoppen

Kindvriendelijkheid

Er zijn volop activiteiten voor kinderen te vinden. 's Zomers is er een uitgebreid, begeleid kinderprogramma voor alle leeftijden, er is een zomerrodelbaan en een Adventure Park..

Wandelen

Het Stubaital is een erg wandelvriendelijke regio. Op korte afstand kun je moeilijke routes afwisselen met eenvoudige paden. Lees meer

Wandelen met kinderen

Rondom Schlick 2000 vind je themawandelingen, uitzichtpunten en meertjes. Erg leuk terrein met kinderen, maar ook elders in het dal zijn er genoeg mogelijkheden.

Verdere aanraders in Stubaital:
  • Klimmen
  • Canyoning
  • Klettersteigen
  • Rafting & kajakken
  • Wielrennen

En verder

Slechtweeractiviteiten

Bij slecht weer kun je naar het Stubay zwemparadijs. Of je gaat Innsbruck in, waar vanalles te doen is.

Water & meren

Er zijn diverse meertjes te vinden in de bergen, maar niet bijzonder ten opzichte van andere regio's.