Bikepark Schladming geschikt voor iedereen?

Midden augustus waren we twee dagen op pad in Bikepark Schladming, in het gelijknamige dorp Schladming in Oostenrijk. Als je de trailmap bekijkt zie je dat er voor mountainbikers twee zones zijn. Aan de linkerkant het gedeelte van Bikepark Schladming en aan de rechterkant de Reiteralm Trails. Bij elkaar samen goed voor maar liefst 21 mountainbike trails met een totale lengte van 57 kilometer. Wij hebben ervoor gekozen om het bikepark van Schladming te verkennen.

De trailmap van de Schladming Dachstein.

Voor ieder wat wils

Met namen als Rookie Dowhill, 99 Jumpline en Monster Jumpline kan je als beginnende mountainbiker wellicht wat afgeschrikt worden, maar niets is minder waar. Bikepark Schladming is voor zowel de echte beginners als pro downhillers zeer geschikt. Begin je net, dan kun je aan de slag op 17 kilometer aan blauwe trails, volledig van de top tot beneden bij het liftstation. Ben je al wat meer gevorderd dan zijn de rode Rookie Downhill, Kessler Line en Downtown Line echt toffe trails, waar je ontzettend veel progressie op kunt maken. En wil je echt voor het zware werk gaan, dan kun je los op de 99 Jumpline, Monster Jumpline en de drie andere zwarte trails die het gebied heeft.

De Peak Flow Line is één van de toppers in het bikepark.

Toegankelijk voor iedereen

Waar dit bikepark écht in uitblinkt tegenover andere parken in de buurt is dat zo goed als alle trails toegankelijk zijn voor iedereen. Wil je als lichtgevorderde mountainbiker toch eens kennis maken met de jumplines, dan zijn er overal “chicken lines” zodat je ook langs de grote kickers af kunt rollen. Tevens zijn de meeste grote jumps ook nog eens tables, dus mocht je de sprong niet halen, dan zitten er minder consequenties aan vast. Enkel de echte downhill tracks en Jack Lumber zijn écht pittige trails waar je als beginner beter van weg kunt blijven.

Meer tijd in de lucht dan op de grond op de 99 Jumpline.

Veel meer te doen in Schladming Dachstein

Buiten het bikepark voor de mountainbike is er nog veel meer te doen in de regio Schladming. Zo kun je er fantastische wandelingen maken in niemandsland, klettersteigen van jong tot oud en de berg ook vliegend verkennen. Voor alle informatie over deze regio, check onze pagina over Schladming Dachstein!

Rene

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!