Schladming-Dachstein

Glooiende alpenweiden met de ruwe Dachstein

Schladming-Dachstein is de laatste jaren steeds populairder geworden in de zomer, mede door het steeds grotere aanbod van zomeractiviteiten. Het glooiende groene landschap gecombineerd met het ruige hooggebergte van de Dachstein-gletsjer geeft deze regio een heel eigen karakter. Overal waar je komt wisselt het uitzicht continu en vind je activiteiten die voor jong en oud geschikt zijn. Het is daarmee een ideale bestemming voor het hele gezin.

Één van de vele bergmeertjes in deze regio

Waar ligt Schladming-Dachstein?

Schladming-Dachstein bevindt zich in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark en ligt op ongeveer 1000 kilometer van Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog zo’n 14 kilometer tot aan deze regio. De bekendste dorpen in deze vakantieregio zijn Schladming en Ramsau am Dachstein, hoewel veel bezoekers ook verblijven in het nabijgelegen Radstadt.

Bergsportactiviteiten in Schladming-Dachstein

Stil zitten zal lastig worden in deze regio. Elke sportieveling van jong tot oud kan terecht in Schladming Dachstein. Van wandelen over alpenweides tot keihard downhillen op de mountainbike. Met name het Bikepark Schladming is een publiekstrekker van jewelste voor deze regio.

De tofste activiteiten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Andere activiteiten in Schladming-Dachstein

Genoeg te doen dus in deze regio, maar er zijn nog een paar bijzondere activiteiten die je zeker niet wilt missen!

Onderdeel van Ski amadé: ook in de zomer een uitgebreid bergsportgebied

Schladming-Dachstein is onderdeel van het, onder wintersporters bekende, skipasverbond Ski amadé. En wat in de winter geldt, geldt ook in de zomer: doordat de regio’s zo dicht bij elkaar in de buurt liggen, kun je gemakkelijk uitstapjes maken. Kijk daarom ook naar de activiteiten die je in de buurt kunt doen op onze regiopagina’s:

Veel voordeel in Schladming-Dachstein met de Sommercard

Wil je zomervakantie vieren in Schladming-Dachstein, dan is het aan te raden om ook in de regio te overnachten. Je ontvangt namelijk al bij één overnachting bij een aangesloten partner de Sommercard. Met deze kaart ontvang je ontzettend veel voordelen, zoals dagelijks één beklimming & afdaling met een gondelbaan naar keuze. Ook zijn er meer dan 40 activiteiten inbegrepen (speciaal voor kinderen en gezinnen) en op meer dan 100 overige diensten krijg je kortingen tot 50%. Het maakt je vakantie zonder twijfel een stuk goedkoper én makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is een overnachting te boeken in de regio.