Wandelen in Schladming Dachstein

In de regio Schladming-Dachstein vind je wandelroutes die ontzettend veel diversiteit bieden. Van lieflijke Alpenweides tot hoog in het alpiene terrein op de gletsjer. Wandelen voor het hele gezin kan op de Reiteralm en op de Planai boven Schladming, waar eenvoudige panoramaroutes zijn uitgezet. Hoewel er ontzettend veel wandelroutes zijn in de regio, raden wij je vooral aan om wandeltochten vanaf of naar één van de mooie bergmeren te maken.

Wandel naar de Steirische Bodensee

Het meest toegankelijke meer waar je niet al teveel hoogtemeters voor hoeft te maken is de Steirische Bodensee. Deze is eenvoudig vanaf de parkeerplaats te bereiken en geeft je meteen een fantastisch uitzicht over het meer en de waterval. Mocht je toch flink willen doorpakken, dan kun je vanaf de Bodensee doorwandelen richting de Hüttensee, Obersee en Pfannsee.

Zelfs op mindere dagen is de Bodensee een sprookje

Wandeling naar de Riesachsee in Schladming-Dachstein

Onze favoriet is zonder twijfel de Riesachsee, deze kun je bereiken via een makkelijk wandelpad of via de Alpinsteig. Ben je eenmaal bij het meer dan kun je een aantal rondtochten maken. Alles staat goed aangegeven met borden, zoals de lengte van de routes. Er liggen verdeeld door het dal een viertal hutten waar je tussentijds kan uitrusten en kan genieten van een hapje en een drankje.

Een betoverend uitzicht op de Riesachsee

Een wandeltocht voor ervaren wandelaars: de Gasselhöhe-rondtocht

Wil je niet één maar twee bergkruizen in een wandeltocht aantikken? Maak dan de Gasselhöhe-rondtocht. Je start vanaf de top van de lift op de Reiteralm en loopt via de graat naar boven. Het eerste kruis wat je tegenkomt is de Gasselhöhe op 2001 meter. Vanuit daar stijg je door richting de Rippetegg op 2126 meter. De Rippetegg is overigens wel een bonus, voor de rondtocht is het niet nodig om de tweede top op te lopen. Hoewel de tocht ‘maar’ zes kilometer lang is, gaat er behoorlijk wat tijd zitten in het beklimmen van de graat. Let op: dit is geen tocht voor de onervaren wandelaar. Een goede conditie en goede wandelschoenen zijn echt een vereiste voor deze tocht. Je maakt flink wat hoogtemeters dus je conditie wordt op de proef gesteld.

Het uitzicht vanaf de Gasselhöhe op 2001 meter

Schitterende uitzichten op de Dachstein-Südwand

Een tip die geen bergmeer bevat, maar je wel een schitterend uitzicht geeft op het Dachstein massief: dat is het de wandeltocht naar de Dachstein-Südwand-Hütte. Deze wandeling start vanaf het dalstation van de lift richting de gletsjer. Je bevindt je echt in het ruige hooggebergte en wisselt steeds van uitzicht op de Dachstein en het groene dal van Ramsau. Hoewel de wandeling fantastisch is, is deze niet aan te raden op warme dagen. De volledige route ligt op een zuidhelling en de zon kaatst flink terug op de ondergrond. Hoe dan ook een absolute aanrader!

Andere activiteiten in Schladming Dachstein